Real Madrid: Csodálom Mourinhót, kiváló edző - Cantona

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 16:46
A svájci Le Matin lap Éric Cantonával, a Manchester United egykori legendás játékosával készített interjút, amelyben a korábbi francia csatár a Real Madrid portugál vezetőedzőjét, José Mourinhót dicsérte.

„A Manchester Uniteden és a Barcelonán kívül nem sok csapat kelti fel az érdeklődésemet, de a Real Madrid teljesítményét mégis folyamatosan követem, köszönhetően Mourinhónak. Nem vagyok oda a játékstílusáért, de a személyisége figyelemre méltó. Intelligens, karizmatikus és egészen különleges, ahogy kezeli csapatát” – áradozott Cantona a portugál edzőről. Cantona a portugál edzőről.

A francia csatár játékos-pályafutása befejezése után hazája strandlabdarúgó-válogatottját vezette, majd a New York Cosmosnál lett sportigazgató. Ezen kívül Amerikába költözése óta a színészi pályát is kipróbálta.

„José azt nyilatkozta, hogy minden edzőnek színésznek is kell lennie, és ezzel egyetértek, hiszen akkor végzi jól valaki a munkáját egy csapat élén, ha játékosai azt látják és hallják, amire szükségük van. Nem gondolom, hogy az sokat segít, ha egy edző sírva rohan be a mérkőzés után az öltözőbe, és tányérokat vág a falhoz.”

A 45-szörös válogatott francia az interjúban azt is kifejtette, hogy Mourinho nem feltétlenül beképzeltsége miatt hívja fel magára a figyelmet.

„Gyakran magára vonja a figyelmet, de ez nemcsak az egója miatt van. Arra senki nem gondol, hogy ezzel hatalmas terhet vesz le a játékosairól. Őszintén csodálom Mourinhót” – zárta nyilatkozatát Cantona.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik