Cristiano Ronaldo: „Nem vagyok se jobb, se rosszabb a többieknél”

Vágólapra másolva!
2009.07.17. 01:49
Cristiano Ronaldo meglepő szerénységgel nyilatkozott az Írországban edzőtáborozó Real Madrid sajtótájékoztatóján. A portugál futballista kijelentette, hogy ő is csak egy játékos, aki azért érkezett a spanyol csapathoz, hogy segítsen trófeákat nyerni. Ronaldo szót ejtett a Manchester United által szerződtetett Michael Owenről is, aki szerinte sikeres lesz új állomáshelyén.
Nemcsak a labda, hanem a súlyzó is állandó kelléke a Real Madrid írországi edzéseinek
Fotó: Reuters
Nemcsak a labda, hanem a súlyzó is állandó kelléke a Real Madrid írországi edzéseinek
Nemcsak a labda, hanem a súlyzó is állandó kelléke a Real Madrid írországi edzéseinek
Fotó: Reuters
Nemcsak a labda, hanem a súlyzó is állandó kelléke a Real Madrid írországi edzéseinek
A világ legdrágább labdarúgója lett a nyáron Cristiano Ronaldo, miután 94 millió euróért megvette őt a Real Madrid. Többször is elmondta, hogy szerinte megér ennyi pénzt – vagy még többet is. A Dublinhoz közeli Maynoothban már sokkal szerényebben nyilatkozott.

„Csak egy játékos vagyok a klubnál a sok közül, aki azért érkezett, hogy segítsen a Realnak trófeákat nyerni. Semmi több. Olyan vagyok, mint a többiek, se jobb, se rosszabb” – kezdte mondandóját Ronaldo.

Ezután elárulta, hogy meglepte a „blancóknál” tapasztalt jó hangulat, ugyanis a sajtóban arról olvasott, hogy eléggé feszült a helyzet a Real öltözőjében.

„Mindenki rendkívül szívélyesen fogadott, ami nagyon jólesett, és hálás vagyok a többieknek, hogy segítenek beilleszkedni” – mondta, majd azzal folytatta, hogy még sosem edzett olyan keményen, mint a hét elején (napi három edzés szerepelt a programban), valamint hogy még mindig a szélen érzi magát a legjobban, de elfogadja, ha Manuel Pellegrini más poszton számít rá.

Első mérkőzését hétfőn, az ír bajnok Shamrock Rovers ellen játszhatja madridi színekben, bár a szakvezető még nem közölte vele, hogy számít-e rá ezen a találkozón.

Sokan szkeptikusak Michael Owennel kapcsolatban, Cristiano Ronaldónak azonban meggyőződése, hogy a 29 éves angol csatárral jól járt korábbi klubja.

„Michael Owen nagy tapasztalatú játékos, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen a Unitednél. Fantasztikus klubhoz került, ő maga pedig nem kevésbé remek labdarúgó. Jó döntés volt a hetes mezt adni neki” – beszélt a Newcastle-tól ingyen érkező Owenről a portugál.

A Manchester United hetes mezét eddig olyan klasszisok viselték, mint George Best, Bryan Robson, David Beckham vagy Eric Cantona, ám Ronaldo szerint ez nem hathat bénítólag az angol támadóra: „Nem nehezedik az emberre különösen nagy nyomás, csak azért, mert a hetes mezben játszik. Jól döntöttek a Unitednél.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik