A spanyol himnusszal nem, de a meccsel elégedettek voltak a szurkolók

Vágólapra másolva!
2009.05.14. 11:28
Címkék
Hatalmas örömünnep volt tegnap Katalóniában, miután a Bilbao legyőzésével a Barcelona megszerezte az idény első trófeáját a spanyol Király-kupa döntőjében. A meccs előtt lejátszott spanyol himnusz azonban nem nyerte el sem a katalán, sem a baszk csapat szurkolóinak tetszését – az állami televízió nem is sugározta élőben ezeket a perceket.
A világ legjobb csapata nyert, legalábbis Caparrós szerint
Fotó: Reuters
A világ legjobb csapata nyert, legalábbis Caparrós szerint
A világ legjobb csapata nyert, legalábbis Caparrós szerint
Fotó: Reuters
A világ legjobb csapata nyert, legalábbis Caparrós szerint

Eufória, az öröm és a bánat könnyei, utcán tomboló szurkolók. Még sorolhatnánk a drámai megnyilvánulásokat, amelyekkel a spanyol Király-kupa tegnap esti döntője jellemezhető. A Barcelona 4–1-es győzelmével záruló finálé iránti spanyolországi érdeklődésről csak annyit, hogy több mint tízmillió ember nézte élőben a meccset az állami televízióban, ez volt a legnépszerűbb műsor (csaknem 50 százalékos nézettséggel) szerda este.

Nem volt azonban könnyű dolga a televízió munkatársainak, a találkozó előtti himnusznál legalábbis gondjai akadtak. A meccs előtt a spanyol himnusz finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a katalán és a baszk csapat rajongói között. A drukkerek kifütyülték az ország hivatalos nemzeti énekét, ám az elő tévéadásban ez nem volt hallható, illetve látható, mert ekkor a barcelonai és a bilbaói tudósítókat kapcsolták.

A találkozó után azonban ez már nem túl sok embert érdekelt, a katalán szurkolók eufóriája mindent elnyomott. Barcelonában hajnalig tartott az ünneplés az utcákon, ám a tomboló tömeget sajnos a rendőröknek kellett megállítaniuk, mert a rajongók üvegekkel, jelzőlámpával és a közelben fellelt biciklikkel dobálták meg a rendőrök kordonját. Végül 45 ember őrizetbe vételével zárult az incidens.

Nehéz volt megfékezni a szurkolókat
Nehéz volt megfékezni a szurkolókat
Rosszabbul járt egy szurkoló Gironában. A katalán városban – Barcelonához hasonlóan – szintén örömünnep volt a döntő után, és itt is a rendőröknek kellett beavatkozniuk. Az egyik drukker balesete azonban nem ebből adódott: a rajongó a folyóba esett a Pont de Pedra hídról, és életét vesztette.

A pályán is történt incidens: a Barcelona védőjét, Dani Alvest fejbe dobta egy szurkoló (videónkon). A drukkert azonnal őrizetbe vették a rendőrök a baszk csapat szurkolóinak segítségével.

Szerencsére azért főleg a futballról szólt a szerda esti döntő, amelyet megérdemelten nyert meg a Barcelona. Joaquín Caparrós, a Bilbao vezetőedzője csak annyit mondott szomorúan a találkozó után: „A világ legjobb csapata győzött.”

DANI ALVEST FEJDE DOBTÁK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik