Samuel Eto'o a PFC Kuruvcsiban! De mi az a PFC Kuruvcsi??

Vágólapra másolva!
2008.07.14. 18:35
Figyelmeztetjük olvasóinkat, hogy az alábbi írás nem (a mi) kitaláció(nk) műve! Uborkaszezon van, és ilyenkor gyakran hallunk (és néha közre is adunk) meglepő átigazolási híreket, mondván, tisztelt olvasóink majd eldöntik, hogy mennyi alapot adnak egy-egy információnak, és az átigazolás lehetőségének. Azonban az alábbi hír közreadásánál kénytelenek vagyunk elöljáróban leszögezni szubjektív véleményünket: tudniillik felét sem hisszük el a mesének. De nem vonhatjuk meg a jogot olvasónktól, tudniillik, hogy egy jóízűt nevessenek az „év átigazolásán”...
Üzbegisztáni mese: Samuel Eto'o és a Kuruvcsi
Fotó: Action Images
Üzbegisztáni mese: Samuel Eto'o és a Kuruvcsi
Üzbegisztáni mese: Samuel Eto'o és a Kuruvcsi
Fotó: Action Images
Üzbegisztáni mese: Samuel Eto'o és a Kuruvcsi

A PFC Kuruvcsi hivatalos honlapja arról ad hírt, hogy megegyezett Samuel Eto'o-val (igen, azzal az Eto'o-val, a barcelonással), a kameruni válogatott csatárával. Joggal vetődik fel olvasóinkban a kérdés, hogy mindez szép és jó, de ugyan mi az a PFC Kuruvcsi?

Nos, a PFC Kuruvcsi az üzbég labdarúgó-bajnokság listavezetője. Honlapjukon büszkén hirdetik, hogy tizenöt forduló után két pontos fórral vezetik hazájuk bajnokságát, és hogy igazolják Eto'o-t!

A hír szerint tárgyalásokat kezdtek Eto'o-val, aki július 17-én érkezik az üzbég fővárosba, Taskentbe, és a bajnokság második felében (Üzbegisztánban tavasz-őszi rendszerű a pontvadászat) erősítheti az üzbégeket, illetve erősségük lehet az ázsiai Bajnokok Ligájában.

Katalóniában kétkedve fogadták az információt, egy szóvivő minden bizonnyal viccnek vélte a feltevést, és csupán ennyit reagált: „Senki nem tud erről a klubnál. Nem gondolom, hogy nagy a valószínűsége.”

A hír annyira hihetetlen, hogy a taskenti klub újabb cikket (Még egyszer Eto'o-ról címmel) adott ki a portálon, amelyben megerősítik, hogy a Barcelonában kegyvesztetté váló kameruni játékos a klub vendége lesz, és véglegesen egyeztetik a kérdést.

A Kuruvcsi sportigazgatója, az angol sportinglife.com internetes oldalnak is megerősítette a 27 éves játékos és a klub közötti kapcsolatfelvételt: „Eto'o csütörtökön Taskentbe érkezik, és szerződést ír alá a klubbal, ami legalább 2008 végéig a csapathoz köti.”

Ez azt jelenti, hogy Samuel Eto'o hamarosan Server Djeparovval vagy a nemrégiben szerződtetett chilei Jose Luis Villaneuva-val együtt támadhatja az ellenfelek kapuját.

A hír általunk csak rövid kiegészítésre szolgál: nem tudjuk, az üzbégek mikor ünneplik a bolondok napját.

A PFC Kuruvcsiról minden bizonnyal olvashatnak majd még az NSO-n, legkésőbb év végi összeállításaink egyikében!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik