Raúl továbbra is hiába várja a meghívót Luis Aragonéstől

Vágólapra másolva!
2008.03.22. 15:20
Kihirdette keretét Luis Aragonés, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 22 játékos között továbbra sincs ott a Real Madrid csatára, Raúl González. Ott van viszont Ruben de la Red, aki tavaly még csapattársa volt a madridi idolnak, az idei szezonban viszont már a Getafében játszik, nem is rosszul.
Luis Aragonés továbbra sem számol Raúllal
Forrás: Imago
Luis Aragonés továbbra sem számol Raúllal
Luis Aragonés továbbra sem számol Raúllal
Forrás: Imago
Luis Aragonés továbbra sem számol Raúllal

„Ruben folyamatosan fejlődik, és két helyen is tud játszani a középpályán. Ezért akarjuk őt most kipróbálni” – indokolta a 22 éves Ruben de la Red beválogatását Aragonés.

Ahogy az várható volt, az idős mester ezúttal sem számít Raúlra, aki a Real Madridban már-már régi önmagát idézi. Ez azért lehet aggasztó a királyi gárda hetese számára, mert az olaszok elleni lesz az utolsó erőpróba, ami után Aragonés kihirdeti az Európa-bajnokságra utazó keretet.

A szövetségi kapitány azonban megnyugtatta a kedélyeket: „Ez még nem az EB-re utazó keret. 30-40 játékost figyelünk folyamatosan, és bárkinek esélye van bekerülni, ha jól teljesít klubjában.”

Ez utóbbi kitétel miatt nincs ott a többiekkel ezúttal David Albelda, aki mióta kikerült a Valencia csapatából abszolút nincs játékban.

A Barcelonát erősítő fiatal titán, Bojan Krkic ezúttal sem fog bemutatkozni a spanyol felnőtt nemzeti tizenegyben, mivel az U21-es válogatottnak nagyobb szüksége van rá a Kazahsztán elleni EB-selejtezőn.

A 22-es keretbe egyébként a Valencia és a Liverpool adja a legtöbb játékost, szám szerint négyet-négyet. A Barcelona három, a bajnoki listavezető Real Madrid két játékossal képviselteti magát.

Az olaszok elleni meccs jövő szerdán Elchében kerül megrendezésre.
A SPANYOL KERET
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Raul Albiol (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Fernando Navarro (Real Mallorca), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Juanito (Real Betis)
Középpályások: Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), David Silva (Valencia), Albert Riera (Espanyol), Xabi Alonso (Liverpool), Ruben de la Red (Getafe), Marcos Senna (Villarreal)
Csatárok: David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Real Mallorca), Luis Garcia (Espanyol), Fernando Torres (Liverpool)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik