Bernd Schuster mehet, José Mourinho jöhet a Realhoz

Vágólapra másolva!
2008.03.07. 11:30
A spanyol Marca című sportnapilap értesülései szerint Bernd Schusternek meg vannak számlálva a napjai a Real Madrid élén, a német vezetőedzőt José Mourinho válthatja a kispadon. A portugál éppen csütörtökön jelentette ki a Gazzetta dello Sportnak, hogy Olaszországban vagy Spanyolországban folytatná a pályafutását.
Ki tudja, Bernd Schuster meddig dirigálhat a madridi kispadról
Fotó: Reuters/Sergio Pérez
Ki tudja, Bernd Schuster meddig dirigálhat a madridi kispadról
Ki tudja, Bernd Schuster meddig dirigálhat a madridi kispadról
Fotó: Reuters/Sergio Pérez
Ki tudja, Bernd Schuster meddig dirigálhat a madridi kispadról

A BL-BÚCSÚ KÉPEKBEN


Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Könnyen lehet, hogy a Real Madrid korai búcsúja a Bajnokok Ligájától (a spanyol együttest a Roma verte ki kettős győzelemmel a nyolcaddöntőben) személyi változásokat is jelent a közeljövőben a klubnál.

Legalábbis a Marca azt állítja, a gárda tavaly nyáron a Getafétől elcsábított német vezetőedzőjének, Bernd Schusternek nem sok ideje van hátra a kispadon.

Bár a Real Madrid elnöke, Ramon Calderón támogatásáról biztosította Schustert az olaszok elleni kudarc után, a színfalak mögött állítólag már elkezdték keresni a megfelelő utódot is.

A váltás egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen tavaly nyáron Fabio Capellót a megszerzett bajnoki cím ellenére menesztették.

Az sem kuriózum, hogy Schuster követőjeként egyelőre mindössze José Mourinho neve merült fel, hiszen a jelenleg munka nélkül lévő portugál szakembert minden sztárcsapattal szóba hoztak az elmúlt időszakban. Ráadásul a szakember éppen tegnap mondta a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában, hogy Olaszországban vagy Spanyolországban folytatná pályafutását.

A Marca szerint Mourinhóval már akkor felvették a kapcsolatot, amikor a Barcelona két pontra felzárkózott a bajnoki tabellán.

A királyi gárdának sorozatban negyedszer nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a BL-ben, és a Király-kupában is a nyolcaddöntőben estek ki a Mallorcával szemben.

Bár a bajnokságban most már öt pont az előnye a Barcelona előtt, tény, az ősszel mutatott teljesítményt és eredményességet idén eddig meg sem tudja közelíteni a gárda.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik