Hiába vezetett az Athletic, Bilbaóban tudott nyerni a Villarreal

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 19:16
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában az Osasuna vendégeként kapott ki az Atlético Madrid, La Corunában az Espanyol. A Villarreal Bilbaóban tudott győzni: az Athletic szerzett vezetést ugyan, de a második félidőben két góljukkal fordítani tudtak a vendégek. Idegenben jutott három ponthoz a Valladolid is, míg az egy hete a Real Madridot verő Betis Mallorcán is pontot tudott szerezni.
Iraola (Athletic, balra) és Nihat (Villarreal, jobbra) párharca Bilbaóban
AFP
Iraola (Athletic, balra) és Nihat (Villarreal, jobbra) párharca Bilbaóban
Iraola (Athletic, balra) és Nihat (Villarreal, jobbra) párharca Bilbaóban
AFP
Iraola (Athletic, balra) és Nihat (Villarreal, jobbra) párharca Bilbaóban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Bilbaóban a házigazda Athletic Fernando Llorente korai góljával szerzett vezetést - a hazai játékos pazar mozdulattal, kapásból lőtt a kapuba futtából egy jobboldali beadást -, majd tartotta előnyét kemény küzdelem árán a 66. percig. Nem érdemtelenül egyenlítettek a mezőnyfölényben játszó vendégek (időközben öt bilbaói játékos sárgult be), akik nagyon megkeverték a hazai védelmet, mielőtt egy jobboldali beadás Francónál kötött ki, aki nyolc méterről kilőtte a hosszú fölsőt.

Hasonló körülmények között született a vendégek második, győzelmet érő gólja is: zavar a hazai védelemben, a balösszekötő helyéről ezúttal Capdevila bombázhatott kapura, lapos lövésébe beleért egy menteni igyekvő láb, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. A hajrában két helyzet is adódott a vendégek előtt az egyenlítésre, de egyiket sem tudták gólra váltnai.

Az első félidő közepén elég volt az Espanyoltól egy hatperces megingás La Corunában, hogy kétgólos hátrányba kerüljön: a hátralévő időben a Depor sikeresen őrizte előnyét. A barcelonai gárda ősszel szinte végig dobogó közelben volt, azóta erősen visszaesett: nem jött túl jól nekik a naptárváltás, hiszen a 2008-ban lejátszott immár nyolc forduló alatt hat alkalommal kaptak ki, csak kétszer tudtak nyerni. Előtte tizenhét forduló alatt mindössze kétszer szenvedtek vereséget…

Mallorcán gólnélküli első felvonást követően a vendéglátók szereztek előnyt, de a Real Madrid ellen egy hete remeklő, gólt is szerző Edu ezúttal is betalált a soros ellenfél hálójába, kiegyenlítve csapata hátrányát és egy pontot szerezve övéinek.

Az Atlético Madrid az Osasuna otthonában már az ötödik percben kétgólos hátrányba került, de Forlán révén még az első félidő közepén összejött a szépítés. A hazaiak sikerét Font a 76. percben biztosította be. A fővárosiak hátránya így a fordulót követően öt pontra nőtt a harmadik helyen álló, Bilbaóban nyertes Villarreallal szemben.

A Racing Tchité 62. percben szerzett góljával verte az Almeriát - ez volt a vendégek első veresége 2008-ban -, a Valladolid Murciában J. Llorente 42. percben lőtt találatával

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

25. FORDULÓ:
Osasuna - Atlético Madrid 3-1 (Sola 2., Vela 5., Font 76., ill. Forlán 27.)
Athletic Bilbao – Villarreal 1-2 (F. Llorente 4., ill. Franco 66., Capdevila 84.)
Racing Santander – Almeria 1-0 (Tchité 62.)
Murcia – Valladolid 0-1 (J. Llorente 42.)
Mallorca - Real Betis 1-1 (Varela 56., ill. Edu 70.)
Deportivo La Coruna – Espanyol 2-0 (Coloccini 18., Lafita 24.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik