Három újoncot hívott be Luis Aragónes kapitány a válogatottba

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 15:02
Kihirdette keretét Luis Aragónes, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Franciaország elleni barátságos mérkőzésre. A kapitány ígéretéhez híven behívta Bojan Krkicet, rajta kívül két újonc is lehetőséget kaphat.
Luis Aragones meghívta Bojan Krkicet
imago
Luis Aragones meghívta Bojan Krkicet
Luis Aragones meghívta Bojan Krkicet
imago
Luis Aragones meghívta Bojan Krkicet

Carles Puyol sérülése

Körülbelül egy hónapig lesz harcképtelen Carles Puyol, a Barcelona védője, aki izomszakadást szenvedett.

A válogatott védőt a szünetben kellett lecserélni a Villarreal elleni Spanyol Kupa-mérkőzésen.
Huszonkét játékost hívott be Luis Aragónes kapitány a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésre. A szakvezető három újoncnak is kipostázta a meghívót.

Bojan Krkic meghívását már előrevetítette Aragónes, rajta kívül a liverpooli Alvaro Arbeloa és a mallorcai Fernando Navarro is első ízben lesz tagja a keretnek.

A 17 éves Krkic – amennyiben pályára lép – a válogatott történetének legfiatalabb játékos lesz. A korábbi rekordot a bilbaói Angel Zubieta tartja, aki 1936-os debütálása idején három hónappal idősebb volt, mint Krkic.
„Remekül játszik mostanában, ez az oka, hogy itt van. Nagy jövő áll előtte” – indokolta döntését Luis Aragónes kapitány a szerb származású játékos behívásáról.

Meghívót kapott a keretbe David Albelda, aki hosszabb ideje nem lépett pályára a Valenciában, ennek ellenére Aragónes továbbra is számít rá.

A kapitány továbbra is nélkülözi Raúlt, Carles Puyol, Marcos Senna és Raúl Tamudo pedig sérülés miatt nem léphet pályára.

A SPANYOL VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpoool)
Védők:
Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Raul Albiol (Valencia), Carlos Marchena (Valencia), Fernando Navarro (Real Mallorca), Juanito (Real Betis), Alvaro Arbeloa (Liverpool)
Középpályások:
Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), David Silva (Valencia), David Albelda (Valencia), Albert Riera (Espanyol), Xabi Alonso (Liverpool)
Támadók:
David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Real Mallorca), Bojan Krkic (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool), Luis Garcia (Espanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik