Ronald Koeman megerősítette, hogy a Valencia vezetőedzője lesz

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 21:11
Ronald Koeman szerda este sajtótájékoztatón erősítette meg a spanyol sajtóban már korábban megjelent értesüleseket, hogy a jövőben a spanyol Valencia labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz. A Valencia a Sevilla elleni, múlt heti 3-0-s vereség után menesztette Quique Sanchez Florest.
Ronald Koeman gyorsan tisztázta a helyzetet
Reuters
Ronald Koeman gyorsan tisztázta a helyzetet
Ronald Koeman gyorsan tisztázta a helyzetet
Reuters
Ronald Koeman gyorsan tisztázta a helyzetet

A szakember az Eindhovenben rendezett sajtókonferencián újságíróknak így nyilatkozott:

„Még nem írtam alá a megállapodást, de megegyeztem a Valenciával abban, hogy két és fél évre hozzájuk szerződöm.”

A 44 éves Koemant eredetileg 2008-ig kötötte a kontraktusa a PSV Eindhovenhez, amellyel 2006-ban és 2007-ben megnyerte a holland bajnokságot.

Koeman játékosként évekig szerepelt az FC Barcelona együttesében, amellyel 1992-ben megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, illetve négyszer egymás után a spanyol bajnokságot.

Edzői pályafutása során volt az Ajax Amsterdam és a Benfica szakvezetője is.

Korábban a Nemzeti Sport is megírta, hogy a 44 esztendős Koeman még az előző szezonban összekülönbözött Frits Schuitemával, a PSV elnökével, amikor úgy tűnt, hogy az eindhoveni együttes elveszítheti a bajnoki címért folyó csatát az Ajaxszal szemben.

Végül a PSV jobb gólkülönbségével bajnok lett, azonban valószínű, hogy a bizalom hiányát tükröző elnöki vádak miatt a főszponzor Philips cégnél is vezető pozícióban lévő Frits Schuitema és Ronald Koeman kapcsolata nem rendeződött.

PÉNTEKTŐL LESZ HIVATALOSAN KOEMAN AZ EDZŐ

Ronald Koeman november 2-án, pénteken utazik Valenciába, hogy aláírja 2010 nyaráig szóló szerződését, mint az együttes új szakvezetője – adta hírül a spanyol egylet hivatalos honlapja. A holland trénert ezután mutatják majd be új klubjánál, délután 13:00 órakor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik