Győzelmével a Barcelona elé került a tabellán a Villarreal csapata

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 22:33
Ideiglenesen a második helyre lépett előre a Villarreal a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután a 10. fordulóban 3-0-ra legyőzte a sereghajtó, mindezidáig egyedüli csapatként nyeretlen Levante gárdáját. Hasonló különbséggel verte idegenben az Osasuna a Betist. Az utóbbi öt mérkőzése közül négyet megnyert a Real Zaragoza.
Guillermo Franco kezdte el a gólgyártást a Levante ellen az El Madrigalban
Imago
Guillermo Franco kezdte el a gólgyártást a Levante ellen az El Madrigalban
Guillermo Franco kezdte el a gólgyártást a Levante ellen az El Madrigalban
Imago
Guillermo Franco kezdte el a gólgyártást a Levante ellen az El Madrigalban

Az első hat mérkőzéséből ötöt megnyerő, az utóbbi három fordulóban azonban három összecsapása közül kettőt elveszítő Villarreal ismét emelkedő pályára állhat, legalábbis a 10. fordulóban ismét javított mérlegén a kasztíliai együttes.

Manuel Pellegrini vezetőedző együttese a Zaragozában elszenvedett 4-1-es vereség után most Guillermo Franco, Giuseppe Rossi és Pascal Cygan találatával 3-0-ra legyőzte a vendég Levantét, és ezzel átvette a második helyet a tabellán.

Az FC Barcelona csütörtökön játssza le soros mérkőzését a Valladolid otthonában, így a katalán gárda visszaveheti a második helyet.

Némileg meglepetést jelent az utolsó előtti helyen álló Getafe 2-0-s hazai sikere az Athletic Bilbao ellen. Ezzel a kis madridi együttes – Bernd Schuster, a Real Madrid jelenlegi edzőjének volt csapata – megszerezte második győzelmét ebben a szezonban.

Az UEFA-kupában legutóbb elődöntőt játszó Osasuna 3-0-ra verte idegenben a gyengén szereplő Real Betist. A pamplonaiak harmadszor szereztek három pontot egy meccsen, míg a sevillai alakulatnak egy győzelem és öt döntetlen mellett ez volt a negyedik veresége.

Nagyon megindult a Zaragoza, amely az utóbbi öt bajnokija közül négyet nyert meg, ezúttal az Almeria otthonában tudott győzni 1-0-ra.

Sok volt a kiállítás, az eddig megrendezett hat összecsapás közül hármon került elő a piros lap a játékvezető zsebéből.

A Real Madrid a félidőben 4-0-ra vezetett a Valencia otthonában, tehát úgy tűnik, hogy a Mestalla stadionban nagy szükség lesz az új vezetőedző, Ronald Koeman jó munkájára.

SPANYOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

10. FORDULÓ:
  • Almeria-Real Zaragoza 0-1 (Milito 77.)
  • Deportivo La Coruna-Real Mallorca 1-1 (Guardado 41. – 11-esből, illetve Guiza 11.; kiállítva: Moya 39., Mallorca)
  • Getafe-Athletic Bilbao 2-0 (Casquero 8., Uche 29.; kiállítva: Amorebieta 73., Bilbao)
  • Real Betis-Osasuna 0-3 (Melli 43. – öngól, Dady 51., Vela 54.; kiállítva: Damiá 80., Betis)
  • Recreativo Huelva-Racing Santander 0-0
  • Villarreal-Levante 3-0 (Franco 3., Rossi 15. – 11-esből, Cygan 38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik