Újabb Reyes-fordulat: a játékos nem mondja, melyik csapatban játszik

Vágólapra másolva!
2007.07.30. 12:44
Két napja, szombat délelőtt még a Real Madrid játékosának tekinthettük José Antonio Reyest, ám este már arról adhattunk hírt, hogy a válogatott szélső mégsem a királyiaknál, hanem 2011-ig a városi rivális Atléticóban folytatja pályafutását. A La Sexta cím műsorban megszólalt maga az érintett játékos is, de kétségeket hagyott arra nézve: akkor most hol is játszik majd a 2007-2008-s idénytől kezdődően.
Reyes a Reallal a BL-ben, az Atléticóval az UEFA-kupában szerepelhet, adott esetben ez is döntő érv lehet
Reyes a Reallal a BL-ben, az Atléticóval az UEFA-kupában szerepelhet, adott esetben ez is döntő érv lehet
Reyes a Reallal a BL-ben, az Atléticóval az UEFA-kupában szerepelhet, adott esetben ez is döntő érv lehet
Reyes a Reallal a BL-ben, az Atléticóval az UEFA-kupában szerepelhet, adott esetben ez is döntő érv lehet

„Nagyon elégedett vagyok, hogy Madridban maradok - nyilatkozta Reyes. - Az már biztos, hogy a spanyol fővárosban folytatom a pályafutásomat, habár arra még várni kell egy keveset, hogy tulajdonképpen hol játszom majd…”

A szélső a mögöttünk hagyott idényben a Real Madrid játékosa volt, akit az Arsenal adott kölcsönbe, Julio Baptistáért. Reyes kisebb sérülések miatt nem tudott alapembere lenni a Capello-csapatnak, de az utolsó bajnoki fordulóban a Mallorca elleni 3-1-s győzelemből két góllal vette ki a részét, márpedig a sikernek köszönhetően a Real Madrid bajnoki aranyérmet szerzett.

Reyest szívesen a csapatában látta volna és maradása mellett érvelt a Real irányítását nyáron átvevő Bernd Schuster, így szinte biztos volt, hogy végül meg tud egyezni ügyében egymással a spanyol és az angol klub.

Bár kérőként feltűnt a színen a francia bajnokcsapat, a Lyon és adott a játékosnak és az Arsenalnak is jobb ajánlatot, mint a két spanyol egylet, Reyes mégis szülőhazájában kívánta folytatni pályafutását és ez döntőnek bizonyult.

José Antonio Reyes az Atlético Madridé

Az Atlético Madrid négy éves szerződést írt alá a spanyol Juan Antonio Reyesszel, így vége a találgatásnak.

Az Arsenaltól érkező 23 éves szélső a legutóbbi szezont a Real Madridban tültötte cserejátékosként, és már korábban azt nyilatkozta, hogy nem akar visszatértni Angliába.

Nagy kérdés volt, hogy marad-e Realnál, a játékos végül azonban a rivális Atléticót választotta.
Reyes eközben szűkebb szülőhazájában, Sevillában várta sorsa alakulását.

„Edzésben vagyok, nem vesztettem el a formámat - mondta a szélső -, de azért ez nem ugyanaz, mintha egy csapattal készülök. Egyedül kell dolgoznom, társak nélkül, de azért elégedettnek mondom magam, mert hamarosan, akár már az elkövetkezendő órákban végleg eldől majd a sorsom.”

Reyes lehet a huszonötödik olyan futballista, aki Madridban mindkét nagycsapat, a Real és az Atlético színeiben is játszik. Korábban olyan klasszisok fordultak meg mindkét fővárosi gárdában, mint Soler, Jaro, Losada, Paco Llorente, Esnaider, García Calvo. Illetve a két, nemzetközileg legismertebb Hugo Sánchez, aki az 1985-ben az Atléticóból ment a Realba, míg a királyiakat jelenleg edző Bernd Schuser 1990-ben hagyta ott a „blancókat” és öltözött be „rojiblancónak”.

A legutolsó ász a sorban az argentin Santiago Solari volt. A dél-amerikai szélső a 2000-2001-s szezonra érkezett a Real Madridhoz, előtte két idényt húzott le az Altléticóban.

A sor egyelőre José Manuel Juradóval zárul, a Real saját nevelésű támadó-középpályása három alkalommal léphetett pályára a királyiaknál, mielőtt a városi rivális lecsapott volna rá. A 2006 nyarán szerződtetett, 1986-s születésű játékos a mögöttünk hagyott idényben 32 alkalommal léphetett pályára az Atléticóban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik