Valencia: a Turia-partiak három évre leigazolták Iván Helguerát

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 11:21
Megegyezett a Valencia és a Real Madrid Iván Helguera jövőjével kapcsolatban. A középső védő ingyen szerződik a Mestalla stadionba. A korábbi válogatott játékos évi három millió eurót fog keresni új klubjánál.

Nyolc év után elhagyja a királyi gárdát a kiváló középső védő, Iván Helguera. A játékos ingyen igazolható volt, ezt a valenciai együttes ki is használta, és lecsapott a 32 éves védőre.

A két klub gyorsan megegyezett egymással: a 30-szoros spanyol bajnok Real Madrid - tekintve a játékos a klubért tett szolgálatait - nem gördített akadályt a távozás elé.

Helguera valenciai keresete évi bruttó három millió euró lesz, ami egy millióval kevesebb, mint amit a királyi gárdánál kapott.

A váltást segítette a védő korábbi madridi csapattársa Fernando Morientes is, akit telefonon megkeresett. A támadó elmondta neki, hogy nagyon jó társaság alakult ki a hatszoros spanyol bajnok Valencia csapatánál.

Helguera 1999-ben szerződött a Real Madridhoz az Espanyol csapatától. A fővárosi alakulatnál 247 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 19 találatot szerzett. Három spanyol bajnokságot, két spanyol szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, egy európai- és egy világkupát szerzett a blancókkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik