Dudeket pénteken mutatják be Madridban, Iniesta után érdeklődnek

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 21:37
A spanyol labdarúgó-bajnokság aranyérmese, a Real Madrid érdeklődik az ezüstérmes Barcelona válogatott középpályása, Andrés Iniesta esetleges szerződtetéséről. A cserekapus kérdése viszont már megoldódott, a Liverpooltól érkező lengyel Jerzy Dudeket pénteken 13.00 órakor mutatják be hivatalosan a spanyol fővárosban.
Iniesta lehet a Real Madrid utolsó nyári igazolása
Iniesta lehet a Real Madrid utolsó nyári igazolása
Iniesta lehet a Real Madrid utolsó nyári igazolása
Iniesta lehet a Real Madrid utolsó nyári igazolása

A 34 éves Dudek fiatalon, 22 évesen, mindössze 15 lengyel bajnoki mérkőzéssel a háta mögött csapott fel profinak, a holland Feyenoord kapusa lett. A gárda alkalmazásában 1996 és 2001 között állt, a kapuban 139 alkalommal kapott bizonyítási lehetőséget, a Chelsea-hez szerződő Ed de Goey távozását követően négy szezonon keresztül ő számított első számú kapusnak.

Azt követően Angliába, a Liverpolhoz szerződött, ahol José Reina érkezéséig az elsőszámú hálóőrt tisztelhették benne. A lengyel légiósnak döntő érdemei vannak a „vörösök” 2005-ös BL-győzelmében, ahol a tizenegyespárbajban őrültbe kergette a Milan játékosait. Mindezt azonban hiába tette, kiszorult a kezdőből, azóta Reina a ’Pool elsőszámú hálóőre és élvezi a spanyol menedzser Rafael Benítez feltétlen bizalmát.

Dudek minden bizonnyal örömmel csapott le a Real Madrid invitálására, ahol a cserekapus, Diego Lopez unhatta meg a mellőzést és távozott a Villarrealhoz. Nagy reményei Dudeknek sem lehetnek, Casillas biztosabb pont a madridi csapatban, mint volt előző riválisa, Reina a Liverpoolban. Nem mellékesen előbbi cseréje utóbbi a spanyol nemzeti együttesben…

Dudek esetében már csupán az orvosi vizsgálat van hátra, de ez minden bizonnyal formalistának tekinthető.

Dudek szerződtetése már napok óta a levegőben lógott, Andrés Iniesta neve azonban csak a napokban vetődött fel. Ramon Calderón madridi klubelnök mindenképpen szeretne egy kreatív középpályást a csapatában tudni. A közelmúltban Zidane és Figo adott fazont a madridi együttesnek, ők azonban már korábban távoztak.

A királyiak első embere Kakát nézte ki magának erre a posztra, illetve Cesc Fabregast, de mivel előbbinek az AC Milannal, utóbbinak pedig az Arsenallal van futó szerződése, még a világ leggazdagabb klubjának számító Real Madrid sem tudta kivásárolni őket.

Bár Iniesta nem olyan meghatározó ember a Barcelonában, mint előbb említett két kollégája a sajátjában, a spanyol futball egyik legnagyobb értékének tartják az ötletgazdag játékost, aki elsőszámú csereként beszállva bármikor képes méltó partnere lenni a katalánok Ronaldinho, Deco, Xavi középpályás-sorának.

Joan Laporta szerint Iniesta nagyon is jól érzi magát a csapatban ahhoz, hogy távozzon. A klubelnök nyugodtan nyilatkozhat erről még úgy is, hogy Iniesta nem stabil kezdőember a Barcában, hiszen Rijkaard edzőtől éppen elég feladatot kap. A 23 éves játékos 2002. október 29-én, még Louis van Gaalnál mutatkozott be az első csapatban, immár 165 bajnokinál és 13 találatnál tart.

Az érintett játékos maga is úgy fogalmazott: meglepte a madridiak érdeklődése. A nyáron az átigazolási piacon igen aktív Real Madrid utolsó igazolása lehet Iniesta, akinek, mivel szerződése 2010-ig szól, immár kivásárlási árát is megszabták Katalóniában, méghozzá a szinte megfizethetetlen 60 millió euróban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik