Az egyiptomi fővárosban születésnapot ünnepeltek a katalánok

Vágólapra másolva!
2007.04.25. 17:27
Liverpoolon kívül volt legalább még egy város a világon, ahol örömtüzeket gyújtottak, amikor a Barcelona kiesett a Bajnokok Ligájából. Amíg viszont Angliában az ellendrukkerek örültek, hogy a legrangosabb sorozat nyolcaddöntőjében búcsúztatták a címvédőt, addig Kairóban azért váltott ki osztatlan örömöt a katalánok korai kiesése, mert így a sorozat további részében szabadnapossá váltak. Így történt ez a BL-elődöntők idején is, amikor az Al-Ahli meghívásának eleget téve a Barcelona az egyiptomi fővárosba látogatott, hogy egy szülinapi ünnepség keretében megmérkőzzön az ünnepelttel.
Javier Saviola (balra) szerezte a Barca első gólját
Reuters
Javier Saviola (balra) szerezte a Barca első gólját
Javier Saviola (balra) szerezte a Barca első gólját
Reuters
Javier Saviola (balra) szerezte a Barca első gólját

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az egyiptomi klub az ország és a fekete kontinens meghatározó egylete. Az Al-Ahli 31-szeres bajnok, a Afrikai Bajnokcsapatok Kupájának címvédője. Mint ilyen, méltó partnere volt a Barcelonának, persze csak névben.

A találkozón sima, 4-0-s katalán siker született. A 17. percben Saviola Iniesta szöglete után volt eredményes, majd a fiatal, még mindig csak 16 éves, óriási tehetségnek tartott, spanyol állampolgár Bojan Krkic talált a hazaiak kapujába kilenc perccel később.

A hajrában azért a rutin is odatette magát, a végeredményt Eto’o állította be, aki hét perc alatt duplázott.

A mérkőzés, illetve a Barcelona kairói látogatása jó apropót adott egy pr-tevékenységnek: a katalánok arab nyelvű honlapot indítottak, nyitva elsősorban a közel-keleti országok felé. A katalán klubvezetők tisztában vannak a terület adta gazdasági és üzleti lehetőségekkel, de azt sem feledik, más kultúrából érkezve milyen nehézségekkel kell szembenézniük.

Azért senki ne lepődjön meg, ha a közeljövőben a Barcelona többször is tiszteletét teszi arab nyelvterületű országokban.

Azért, hogy ne legyen az ünnep felhőtlen és az örömbe egy kis üröm is vegyüljön, arról az otthon maradó fanyalgók gondoskodtak. Akik nem feledték el és erről véleményt mondtak, hogy szezon közben, az aranyéremért zajló nagy csatában luxus ilyen fellépéseket elvállalni.

A katalánok a hétvégén meglepetésre kikaptak idegenben a Villarrealtól 2-0-ra, előnyük a második helyezett Sevilla előtt egy-, a harmadik Real Madrid mögött két pont!

A Barcelona kétmillió eurót kapott a mérkőzésért, amelyet 75 ezren tekintettek meg a helyszínen. A jegyekért óriási volt az érdeklődés, a fekete piacon háromhavi(!) átlagfizetést is elkértek egy belépőért.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Al-Ahli – Barcelona 0-4 (0-2)
G.: Saviola (17.), Krkic (26.) Eto'o (77, 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik