Röplabda: Bögöly Gyula lett az MRSZ új elnöke

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.31. 16:48
null
Bögöly Gyula (jobbra) váltja Kersch Ferencet az MRSZ elnöki posztján (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) szerdán, Budapesten tartott éves küldöttgyűlésén Bögöly Gyulát választotta meg elnökének.

 

Megtartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ), a szerdai, budapesti esemény legfontosabb napirendi pontja az új elnök megválasztása volt. Az összejövetel előtt ünnepélyesen köszöntötték a 95. évét éppen ezen a napon betöltő edzőlegendát, Kotsis Attilánét.

A szervezet élére tavaly szeptemberben megválasztott Kersch Ferenc napirend előtti nyitóbeszédében is elmondta, amit már hivatalba lépésekor deklarált, miszerint azzal az ígérettel fogadta el a mandátumot, hogy ha találnak egy alkalmasabb jelöltet az elnöki tisztségre, akkor önként félreáll. Ügyvezető igazgatóként azonban továbbra is folytatja a munkát az MRSZ-ben a távozó elnök. Kersch az elmúlt nyolc hónapot értékelve többek között arra is kitért, ugyan a sportág tao-keretét nem sikerült növelni, de a korábbi szintet tartják, amit sikerként értékelt, emellett pedig az elmúlt hónapokban szponzori pluszbevételekhez jutott a szövetség, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Szerencsejáték Zrt.-vel arról, hogy a cég külön, kiemelten támogassa a röplabdát is.

A küldöttek meghallgatták és egyhangúlag elfogadták a 2022. évi szakmai és pénzügyi beszámolót, illetve az idei esztendőre vonatkozó szakmai és pénzügyi tervet is. A pénzügyi beszámolóban elhangzott, az MRSZ-hez beadott 157 TAO-programból 142-t már elfogadott az elnökség, amely két pályázatot utasított el. A klubok mintegy hatmilliárd forint támogatási kerettel számolhattak.

Utolsó napirendi pontként került sor az elnökválasztásra. A megadott határidőig senkire nem érkezett elegendő számú érvényes jelölés, ezért a gyűlésen nyílt lehetőség arra, hogy a megjelentek javaslatot tegyenek és a megnevezett személyt felvegyék a jelöltlistára. Egy javaslat érkezett a Fino Kaposvár SE bajnoki címvédő férficsapatának elnöke, Bögöly Gyula személyében. A többség támogatta Bögöly jelölését, majd 36 igen, nyolc nem szavazattal, 14 tartózkodó mellett elnöknek is megválasztotta a következő öt évre. Az új vezető – akinek fia a Kaposvár és a válogatott ütője, a 2022–2023-as idény legjobbjának választott Bögöly Gábor – leszögezte, szándékosan nem kezdett „korteshadjáratba” a tagszervezeteknél a választás előtt és csak olyat szokott ígérni, amit számon is lehet kérni rajta. Hangsúlyozta, öt éve vette át a „bajban lévő” kaposvári klub irányítását, amelynél folyamatos építkezéssel tértek vissza az Extraliga-csúcsára.

„Mindenkit arra kérek, hogy egy év múlva, a következő küldöttgyűlésen kérje számon rajtam, hogy a tervek közül időarányosan mit sikerült megvalósítanom. Az első és egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy az MRSZ szolgáltató szövetséggé váljon, amely azt tekinti feladatának, hogy a klubokat szakmailag és anyagilag is támogassa, ha erre megvan a fedezete” – mondta megválasztása után Bögöly Gyula.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik