Tornagyőzelem Kínában, értékes ezüstérem Afrikában a magyar strandröpiseknél

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.17. 14:43
Dóczi Domonkos (balra) és Stréli Bence Csingtaóban nyert aranyérme egyedülálló magyar szinten
Az elmúlt néhány hétben jól szerepeltek a magyar versenyzők a nemzetközi porondon: ötödik hely az U19-es világbajnokságon, győzelem és ezüstérem Pro Tour-viadalokon.

 

Sporttörténelmi eredményeket értek el férfi strandröplabdázóink az elmúlt hetekben. A tavaly U18-as Európa-bajnoki bronzérmes Tari Bence és Veress Ákos ötödik lett az ifjúsági világbajnokságon Kínában, majd egy héttel később a felnőtt Pro Tour-Futures versenyen az elődöntőig jutott. Az elmúlt hétvégén Burundiban Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas szerzett ezüstérmet ugyancsak Pro Tour-tornán, Dóczi Domonkos és Stréli Bence pedig megnyerte a kínai Csingtaóban megrendezett versenyt. Eddig Stréli és Hajós Artúr tavalyi, olaszországi második helye volt a legjobb eredmény, amit ilyen szintű világranglista-pontszerző versenyen magyar strandröplabdázó elért.

A három párosban az a közös, hogy valamennyi a Strandröplabdázásért SE-nél Soós Izsák, Oláh Zsolt, valamint Buday Balázs tanítványa, s hosszú évek következetes munkájával jutott el ilyen magasságba, rendkívül fiatalon (a 23 éves Stréli Bence a „rangidős”, rajta kívül Dóczi van még 20 év fölött).

Azért nem árt elhelyezni a mostani eredményeket: az olimpiát és az Európa-bajnokságot követően a nagy ászok még a pihenőidejüket töltik, de akik versenyeznek, azok közül sem mindenki engedheti meg magának, hogy heteket Kínában vagy Afrikában töltsön. Az ifjúsági világbajnokságon elért ötödik helyezésre azonban ez már nem igaz, ott a korosztály legjobbjai indultak, abban a mezőnyben ilyen előkelő helyezést elérni elismerésre méltó teljesítmény.

Versenyzőink ezen a héten is jelentős megméretésen vesznek részt: Innsbruckban rendeznek Közép-európai Liga (MEVZA)-tornát, amelyen kilenc párosunk indul (öt férfi és négy női), köztük a férfiaknál az elmúlt hetek sikereit elérő három duó. Október közepén a franciaországi Montpellier-ben rendezik meg az európai klubkupát, amelyen a magyar színeket a férfiaknál az SRSE, a nőknél a MEVZA-klubkupát megnyerő ÉDRA képviseli.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik