Bagyinka Fanni röplabdázó Lugoson lelt türelemre és otthonra a negatív hullám után

Vágólapra másolva!
2024.01.23. 12:56
Bagyinka Fanni (Fotó: Földi Imre)
Bagyinka Fanni, a decemberben a román CSM Lugoj csapatához szerződött röplabdázó úgy érzi, túl van a nyár végén kezdődött nehéz időszakán, és azon dolgozik, hogy jelenlegi ötvenszázalékos állapotát minél hamarabb a tavalyi szintre dolgozza vissza.

A 25 éves feladó decemberben, féléves kihagyás után igazolt a román élvonalban jelenleg negyedik lugosi együtteshez, amellyel azóta négy mérkőzésen van túl.

„A Békéscsabával elég későn, csak a nyár végén bontottuk fel a szerződésemet, és mivel általában minden csapatnál február környékén kialakulnak a keretek, nehéz volt új együttest találnom. Decemberig ez nem is sikerült, noha előtte egy hónapot Azerbajdzsánban is voltam, de ott végül nem sikerült egyezségre jutnunk. Ekkor jött a mostani lehetőség, így kötöttem ki Lugoson” – mondta az MTI érdeklődésére a 23-szoros magyar válogatott röplabdázó.

Bagyinka kifejtette, meglepte és „hirtelen érte” nevelőegyesülete, a BRSE szerződésbontása, amellyel nem tudott mást tenni, minthogy rábólintott.

„Azután, hogy számomra szintén némileg váratlanul nem kerültem be a tavalyi Európa-bajnokságon az utazó keretbe, két hónapig egyáltalán nem röplabdáztam, csak kondiedzésekkel igyekeztem magam formában tartani. Ezt követően két hónapig húgomék csapatánál edzettem, utána jött az egy hónapos azeri időszak, majd a lugosi szerződés” – elevenítette fel az elmúlt fél évet Bagyinka. Hozzátette, „nem volt teljesen formán kívül”, de az érződik rajta, hogy jó ideje nem játszott meccseket, ugyanakkor ezt új klubjánál is tudták, így türelmesek vele.

„A város nagyjából akkora, mint Békéscsaba, ami nekem tökéletes. Az edzőkkel is elégedett vagyok, nem stresszelnek, nem kiabálnak, hatalmas a nyugodtság a klubon belül, gyakorlatilag semmin nem kell izgulni. A lányok is jól fogadtak, hamar beilleszkedtem. Egyelőre az a célom, hogy visszahozzam magam arra a szintre, ahol tavaly voltam, most nagyjából ötven százalékon vagyok. Szerintem az edzéseken egyre jobb teljesítményt nyújtok, a meccseken is kaptam lehetőséget, remélem, sikerül magam bejátszani a csapatba” – tekintett előre Bagyinka Fanni, aki abban bízik, hogy dobogón tud zárni új együttesével.

A feladó kiemelte, lelkileg nehéz volt számára az ősz, mert nem a tervei szerint alakultak a dolgok, és nehezen tudta csak feldolgozni, hogy nem utazhatott az Európa-bajnokságra. Ekkor belekerült egy negatív hullámba, de örül, hogy olyan klubot talált, ahol türelmesek vele és bíznak benne.

A nemzeti csapattal kapcsolatban elmondta: Alessandro Chiappini szövetségi kapitánytól nem igazán kapott választ arra, miért hagyta ki őt az Eb-keretből, így emiatt vannak benne kérdőjelek. Azt pedig egyelőre nem tudja, idén kap-e majd meghívót az edzőtáborba, mert ha az olasz szakember továbbra is a fiatalítás mellett teszi le a voksát, akkor a tavaly Eb-résztvevő Berkó Lili és Boskó Ágnes is jobb helyzetben van nála.

Bagyinka korábban megfordult Kaposváron, a Haladásnál, valamint Újpesten is, a CSM Lugoj az első külföldi klubja. A feladó egyszeres magyar bajnok és Közép-európai Liga-bajnok, emellett az Extraligában kétszer, a Magyar Kupában egyszer nyert ezüstérmet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik