Röplabda: a veretlen El-csoportkör után jöhet az elődöntő!

Vágólapra másolva!
2023.06.17. 19:41
null
Idegenben is simán nyert a magyar válogatott (Fotó: Földi Imre, archív)
Idegenben is simán legyőzte a grúzokat az Európa-ligában a magyar férfi röplabda-válogatott, amely veretlenül nyerte csoportját az El-ben.

 

IDEGENBEN SEM okozott gondot Grúzia legyőzése a magyar férfi röplabda-válogatottnak az Ezüst Európa-ligában. A játéknap előtt már biztos első helyezett és elődöntős nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Nagy Péter már előzetesen is elmondta, hogy az utolsó csoportmérkőzésen a eddig kevesebb lehetőséget kapott kerettagok is megmutathatják magukat. Azonban a megváltoztatott összeállításban is jól muzsikáltak a mieink a szerényebb képességű rivális ellen. A megfiatalított és átalakulóban lévő Nagy-csapat az Ausztria elleni múlt hétvégi, érdi siker után újabb önbizalom-növelő győzelmet aratott, így veretlenül zárta a csoportkört.

A magyar válogatott az elődöntőben az A-csoportban másodikként zárt Ciprussal találkozik, az első, idegenbeli meccset június 28-án, a békéscsabai visszavágót július 1-jén vívja. A másik ágon az osztrákok Lettországgal küzdenek meg a fináléba jutásért. Ha a mieink sikerrel veszik a ciprusiak elleni párharcot, a döntőben folytathatják, a meccseket július 6-án és 9-én rendezik, az itthoni találkozóra szintén Békéscsabán kerülhet sor. Az Ezüst El győztese jövőre az Arany Divízióban szerepelhet.

RÖPLABDA
EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK
Ezüst divízió, B-csoport, 6. (utolsó) forduló
Grúzia–Magyarország 0:3
(–21, –21, –16)
Tbiliszi, 1500 néző. Vezette: Varbanov (bolgár), Guniava (grúz)
GRÚZIA: Gordadze 1, Chomarija 4, Gramiton, Nucubidze 13, Csholarija 5, Zakaidze 5. Csere: Buadze (liberó), Halilovi 2, Kacsibaja, Tevdoradze 4, Lazarasvili, Kamkamidze. Szövetségi kapitány: Szoszo Lobzsanidze
MAGYARORSZÁG: Péter B. 5, Boldizsár 7, Mikuláss-Koch 1, Horváth K. 13, Iván B., Bibók 11. Csere: Bán V. (liberó), Kecskeméti B. 3, Varga P. 1. Szövetségi kapitány: Nagy Péter
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 14:16, 19:21. 2. játszma: 7:8, 16:14, 18:21. 3. játszma: 6:8, 11:16, 14:21
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Örülök a győzelemnek, annak pedig különösen, hogy a tervezettek szerint minden játékosunk, aki eddig kevesebbet szerepelt, most lehetőséget kapott. A mutatott játékkal viszont, azon belül is a blokkmunkával, egyáltalán nem vagyok elégedett. Nagyon enerváltak voltunk, de a harmadik játszmában agresszívabbá váltunk. A hibákat a következő mérkőzésig ki kell küszöbölni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik