Röpi MK: trónfosztásra, illetve újabb Pénzügyőr-diadalra van kilátás

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 13:05
null
(Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Az a két-két csapat csap össze a férfi és a női Magyar Kupa-döntőben, amelyeket odavártuk, így biztosan nagyszerű mérkőzéseket láthatunk a hétvégén.


Dörzsöljük a tenyerünket, ha azt halljuk, hogy a magyar női röplabdázás két gigásza, a Békéscsaba és a Vasas bárhol bármilyen sorozatban összecsap. Vasárnap a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, a DRK Magyar Kupa döntőjében párharcuk újabb fejezetének lehetünk szemtanúi. Az előző hét mérkőzésükön ötször 3:2-es, kétszer 3:0-s eredmény született – a legutóbbi bajnoki finálé utolsó találkozóján a fővárosiak diadalmaskodtak három szettben (amivel értelemszerűen a kiírást is megnyerték), alig egy hónappal ezelőtt pedig a viharsarkiak.

Tóth Gábor együttese kedden kétszettes hátrányból felállva aranyszettben jutott be a Közép-európai Liga döntőjébe, ami biztosan feldobta a játékosokat, ugyanakkor az is kérdés, mennyire tudtak regenerálódni a több mint kétórás csata után. Ezzel szemben a sorozat címvédője két hete nem játszott tétmérkőzést, így edzőmeccsekkel próbált meg felkészülni a fináléra. Mindkét csapatot nagyszerű játékosok alkotják, az átlókra, a csabai Marta ­Drpára és az óbudai Taylor Bannisterre ezúttal is fontos szerep hárul – mindent figyelembe véve szoros döntőt és trónfosztást jósolunk.

A férfimezőny sokkal kiszámíthatóbbnak bizonyult az elmúlt években, hiszen sorozatban hatodszor jutott be ugyanaz a négy együttes a négyes döntőbe. Ráadásul a címvédő Pénzügyőr 2019 óta állandó résztvevője a finálénak, és a legutóbbi három alkalommal aranyérmesként hagyhatta el a csarnokot. Ugyanakkor Jókay Zoltán együttese az alap- és a középszakaszban sem volt olyan a magabiztos, mint a legutóbbi idényben, hiszen a Kazincbarcikától, a Debreceni EAC-tól és a MÁV Előrétől is kikapott.

A kupadöntő másik résztvevője, a Kaposvár mindössze három szettet veszítve nyerte meg az alsóházat az Extraligában, úgyhogy biztosan hajtja a bizonyítási vágy, hogy igazolja: a legjobbak között van a helye. A bajnoki trófeához hasonlóan a Magyar Kupát is 18-szor hódították el a somogyiak, legutóbb viszont már régen, hét évvel ezelőtt örülhettek, a Kecskemétet felülmúlva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik