Női röpi KeL: hátrányba került az elődöntőben a Békéscsaba

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 21:29
null
Két szettet megnyert Zágrábban a Békéscsaba (Fotó: BRSE)
A Békéscsaba öt szettben kikapott a Mladost Zagreb otthonában a női röplabda Közép-európai Liga elődöntőjének szerdai első mérkőzésén.


A kétszeres Közép-európai Liga-győztes Békéscsaba az első játsz­mában hatékonyabban játszott, mégis úgy tűnt, hogy a hazaiak örülhetnek – azonban Marta Drpáék mínusz kettőről fordítva vezetéshez jutottak.

A következő két szett nagyon hasonlóan alakult, a dacos horvátok lehengerlően játszottak: a második felvonást, mondhatni, simán, a harmadikat kicsit nehezebben nyerték meg, így fordítottak. A negyedik felvonásban sem vett vissza a ritmusból a Zagreb, hiába követett el mindent, s próbált cserékkel frissíteni Tóth Gábor vezetőedző, nem sokat ért, szinte végig hátrányban játszott csapata. A hajrához közeledve, Katarina Pavicic hibáját követően húsz pontnál beérte vendéglátóját a magyar csapat. Úgy tűnt, így is hiába minden erőfeszítés, mert a hazaiak meccslabdához jutottak, de hármat is elszórakoztak, és Pintér Andreának köszönhetően a Csaba kiharcolta a döntő játszmát.

A rövidített utolsó szett első részét a zágrábiak uralták, a már megszokott remek kezdés után simának tűnt a folytatás is. A Békéscsaba nem adta fel, 7:2-es szériával egy pontra felzárkózott, azonban Leonarda Grabic végül pontot tett a mérkőzés végére. A visszavágót március 7-én Békéscsabán játsszák.

Az Extraliga első négy helyezettje ellenfelet választott magának a rájátszásra, a címvédő az MTK-t, a legutóbbi ezüst­érmes csabaiak a MÁV Előrét.

RÖPLABDA
Női Közép-európai Liga, elődöntő, 1. mérkőzés

HAOK Mladost Zagreb (horvát)–Swietelsky-Békéscsaba 3:2 (–23, 13, 21, –25, 13)
Zágráb, 100 néző. V: Valentar, Rozej.
MLADOST: Pavicic 18, Papac 9, Mihaljevic 25, Markovic 13, Megic 17, Antunovic 6. Csere: Stimac (liberó), Popic, Grabic 2. Vezetőedző: Miodrag Stojakovic.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 10, Bodnár 10, Drpa 25, Aktas 6, Pintér 7, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 7, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Miodrag Stojakovic:
– Jobb volt a nyitásfogadásunk, mint a Békéscsabáé, ez volt a kulcs. A legvégén a védekezésünk is összeállt, bízom benne, hogy hasonló szinten fogunk tudni röplabdázni a visszavágón is, és akkor továbbjuthatunk.
Tóth Gábor:
– Először is, a támadójátékosaink nem hozták az átlagot sem, a másik, hogy a fogadásunk váratlanul hektikus volt, különösen azoknál a szerváknál, ahol nem kellett volna, hogy az legyen. Tulajdonképpen örülhetünk a 3:2-nek, nagymesterei vagyunk annak, hogyan hozzunk magunkat nehéz helyzetbe. A továbbjutás még mindig nyitott, viszont életünk legnehezebb hete vár ránk, két élet-halál meccsel, hiszen kedden jön a visszavágó, majd után a Magyar Kupa-döntő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik