Strandröpi: a Hajós, Stréli duó a felnőtt Eb-részvételt célozza meg

Vágólapra másolva!
2023.02.24. 16:04
null
Hajós Artúr és Stréli Bence idén is nagyot álmodik (Fotó: Török Attila)
A négyszeres bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapáros tagjai pénteken bejelentették, hogy szeretnének kijutni az idei felnőtt Európa-bajnokságra.

 

„A 2018-as ifjúsági olimpián elért negyedik hely után gondoltuk úgy, hogy akár komolyabb célokat is kitűzhetünk magunk elé, és van értelme azon gondolkozni, hogy szintet lépjünk” – mondta a magyar szövetség (MRSZ) sajtótájékoztatóján Hajós.

Hozzátette: tavaly öt Pro Tour-versenyen is az ötödik helyen végeztek, ami nagyon szép eredmény, de idén szeretnének elődöntőbe jutni és érmeket szerezni.

„Jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy előbbre lépjünk” - szögezte le.

Stréli Bence szerint az augusztusi Európa-bajnoki részvétel kiharcolásához 1300-1400 pontra lesz szükségük. Jelenleg nagyjából 800 pontjuk van, de ha sikerül indulási jogot szerezniük a három brazíliai versenyen és ott jól is szerepelnek, akkor begyűjthetik a szükséges ranglistapontokat.

A pénteki eseményen bejelentették, hogy a páros szakmai munkáját a jövőben a brazil Leonardo Lourenco da Silva irányítja, aki az osztrák válogatottal jelentős sikereket - világbajnoki ezüstérem, Európa-bajnoki címek, olimpiai részvételek – ért el.

„Még csak az elején tartunk a közös munkának, de nagyon jó az összhang köztünk és Leo között, ami nagyon biztató számunkra. Természetesen kell még fejlődnünk technikailag, fizikailag és mentálisan is, de azt gondolom, készen állunk erre” – nyilatkozta Stréli.

Hangsúlyozta, célként lebeg a szemük előtt, hogy idén a Pro Tour-versenyeken érmeket szerezzenek, kijussanak az Európa-bajnokságra, illetve a jövő nyári párizsi olimpiára.

A két versenyző a közelmúltban már két spanyolországi edzőtáborozáson is részt vett, ahol a spanyol válogatottal készültek közösen. Bécsben az osztrákokkal edzettek, és indultak a dohai Pro Tour Elite 16-verseny selejtezőjében is. A jövő héten megint Ausztriába utaznak, majd öt hétig Brazíliában lesznek, ahol három világranglista-pontszerző versenyen indulnak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a korábbi évektől eltérően idén az MRSZ nem rendez World Tour-versenyt, viszont pályázott az olimpiai selejtezőnek számító Nemzetek Kupája férfi és női csoportkörének rendezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik