Röplabda: Barátaimat is elveszítettem a földrengésben – Ceyda Aktas

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 09:58
null
Ceyda Aktas örül a Békéscsaba sikereinek, de a földrengés híre nagyon megrázta (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Vegyes érzések dúlnak a Swietelsky-Békéscsaba török szélső ütőjében, hiszen az elmúlt napokban csapata legyőzte a Vasast és a Kaposvár ellen bejutott a kupadöntőbe, viszont a törökországi események mélyen megrázták.

Csodás napokon vannak túl a Békéscsaba játékosai, előbb múlt vasárnap három játszmában legyőzték a bajnoki címvédő Vasas Óbudát, majd három nappal később a Kaposvárral szemben kiharcolták a Magyar Kupa-döntőbe jutást, úgyhogy március 12-én újra összecsap egymással hazánk két kiváló női röplabdaklubja.

„Miközben még mindig nem tettem magam túl a hazámat sújtó földrengés sokkján, a bajnoki és kupacímvédő elleni győzelem nagyon boldoggá és büszkévé tett. Ez a meccs azért is  volt nagyon fontos nekünk, mert már akkor sejtettük, hogy a Vasas ellen játszunk a kupadöntőben. A csabai csarnok hangulata, a szurkolóink ​​erősebbé és motiváltabbá tesznek minket, így volt ez múlt vasárnap is. Láthattuk, tapasztaltuk, hogy a rivális nagyon jó csapat, de mi játszottunk jobban” – mondta Ceyda Aktas, a viharsarkiak török légiósa.

A VakifBankkal 2012-ben klubvilágbajnoki ezüstérmet szerző szélső ütő arról is beszélt lapunknak, hogy a február 6-i törökországi és szíriai földrengés személyesen is érintette.

„A szüleim szerencsére jól vannak, de néhány barátot elveszítettem... Sajnos több mint negyvenezer ember hunyt el, és a szám napról napra növekszik”  – mondta a török játékos.

Nagyjából két hetet kellett kihagynia betegség miatt Aktasnak, aki a Vasas elleni bajnokin lépett újra pályára. A szélső ütő bízik benne, hogy sikerül elérniük az évad elején kitűzött célokat.

„Nagyon hálás vagyok a csapatnak, mert sokat törődött velem, amíg nem álltam az edző rendelkezésére. Jól érzem magam Békéscsabán, már az első itteni mérkőzésemen megéreztem, milyen is csabai játékosnak lenni. Sok találkozó vár még ránk, úgyhogy megpróbálunk még tovább fejlődni, hogy elégedetten zárjuk az évadot” – mondta Aktas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik