Női röplabda MK: békéscsabai előny az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2023.02.12. 20:35
null
A Békéscsaba legyőzte a Kaposvásrt (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A Békéscsaba 3:1-re legyőzte vendégét, a Kaposvárt vasárnap a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán.

A visszavágó február 22-én lesz a somogyi vármegyeszékhelyen, a másik ágon a címvédő Vasas 3:1-es előnnyel várja a Nyíregyháza elleni szerdai, budapesti második találkozót.

A döntőt és a bronzmérkőzést március 12-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA
Swietelsky-Békéscsaba–KNRC 3:1 (11, -16, 16, 17)
Békéscsaba 950 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 13, Bodnár 16, Drpa 17, Glemboczki 10, Pintér 7, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi (liberó), Aktas 2, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.
KNRC: Maggioni 4, Szedmák 19, Bodovics 3, Ubavics 14, Godó 5, Gyimes 3. Csere: Rády (liberó), Radnai Lili, Renko, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen nagy lépést tettünk a kupadöntő felé, de természetesen még nem lefutott a párharc, hiszen Kaposváron is szükségünk lesz minimum két szettre. A második játszmában beragadtunk egy állásba, ez nem túl biztató a jövőre nézve és ezen dolgozunk kell, illetve szükséges csiszolnunk a centertámadásainkon, de látjuk, hogy hová kell elérnünk.
Vincent Lacombe: – Azt gondolom, ma este a jobb csapat nyerte a meccset. Ahhoz, hogy egynél több játszmát tudjunk nyerni, jobban fel kell pörögnünk a mérkőzés előtt. Várjuk a visszavágót, hiszen a párharc még nincs eldöntve.

A két csapat a szezonban eddig mindössze egyszer, még a bajnokság első fordulójában, tavaly októberben találkozott egymással, akkor a Békéscsaba hazai pályán 3-0-ra nyert. Azóta mindkét együttes keretében történtek változások, a több a kaposváriakéban, akik új ütővel és feladóval is erősítettek.

A BRSE múlt szombaton hárommeccses vereségszériát zárt le az MTK elleni idegenbeli diadalával, a Kaposvár azonban - amely a negyeddöntőben aranyszettben búcsúztatta az előző kiírásban ezüstérmes Szent Benedek RA-t – elmúlt három találkozóján rendre alulmaradt.

Villámrajtot vett a viharsarki együttes, amely Bodnár nyitásaival 9:0-ra elhúzott, majd 20:4-re is vezetett. A hazaiak a játékrészben végig ellenállhatatlanul játszottak, és 19 perc alatt előnybe kerültek.

A második szett pont fordítva kezdődött, ezúttal a válogatott Szedmák Réka nyitásaival a kaposváriak vezettek 5:0-ra. A somogyiak jóval kevesebbet rontottak, így tartották a különbséget, a játékrész derekán pedig már hatpontos előnyben voltak. A vendégegyüttes Szedmák vezérletével később sem lassított, és precíz támadójátékának köszönhetően váratlanul simán egyenlített.

A harmadik etapra összeszedte magát a Békéscsaba, amely a vendégek gyenge nyitásfogadási teljesítményét kihasználva négy ponttal meglépett. A KNRC játékosai - Szedmák kivételével - támadásban is gyengélkedtek, a hazaiak védekezésével nem igazán tudtak mit kezdeni, így ismét hátrányból kellett folytatniuk.

A negyedik játszma elején Glemboczki Zóra volt a főszereplő, és amikor a hazaiak idegenlégiósai, a szerb Marta Drpa és a bolgár Ralica Vasziljeva is bekapcsolódtak a pontszerzésbe, ismét tekintélyes előnyt alakított ki a BRSE. A kaposváriak a hajrában sem tudtak megújulni, folyamatosan nőtt a hátrányuk és összességében simán maradtak alul.

A 97 perces összecsapás legeredményesebb játékosa Szedmák volt 19 ponttal, a hazaiaktól Drpa 17 pontig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik