Strandröplabda: Budapesten karácsonyozott a svéd Eb-győztes

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.01.01. 14:16
null
David Ahman (1) és Jonatan Helvig (2) óriási meglepetésre nyerte meg nyáron az Európa-bajnokságot Münchenben
A nyári müncheni multisport Európa-bajnokságon nagy meglepetésre a svéd David Ahman és Jonatan Hellvig nyerte a férfiak küzdelmét a strandröplabdázók között, az elődöntőben az olimpiai és világbajnoki címvédő norvég Mol, Sörum párost legyőzve. A kettős egyik tagja, a december 20-án mindössze 21. születésnapját ünneplő David Ahman Budapesten töltötte a karácsonyi ünnepeket, s ez alkalomból készítettek vele interjút a Magyar Röplabdaszövetség honlapján, a hunvolley.hu-n.

A svéd duó egyáltalán nem ismeretlen a magyar strandröplabdázók számára, hiszen 2018-ban úgy nyerték meg Buenos Airesben az ifjúsági olimpiát, hogy az elődöntőben Hajós Artúrt és Stréli Bencét győzték le.

Honnan jött az ötlet, hogy éppen Budapestre látogass a családoddal az ünnepekre?
Igazából nem volt semmilyen előzménye, a szüleim felhívtak, és megkérdezték, hogy mit szólnék hozzá, ha Budapesten töltenénk a karácsonyt? Eredetileg úgy terveztük, hogy otthon maradunk Svédországban, de aztán mégis arra jutottuk, hogy jó lenne máshova menni. Gondolkoztunk azon is, hogy elmehetnénk valahova messzebbre, egy kicsit naposabb vidékre, de mivel csak pár pihenőnapunk van, nem akartuk a zömét utazással tölteni. Apukám pedig kutatott egy kicsit, és úgy gondolta, hogy Budapest egy nagyon szép hely. Sok mindent csináltunk az elmúlt napokban, például voltunk a termálfürdőben, korcsolyáztunk a Városligetben, de elmentünk az Operaházba is megnézni egy előadást és meglátogattuk a karácsonyi vásárt is, ami nagyon hangulatos volt.

Folyamatosan úton vagytok, utazgattok. Volt egyáltalán motivációd arra, hogy újra repülőre ülj?
Ez azért egészen más, amikor az ember vakációzni megy valahova, mint amikor tornára utazik. Amikor nyaralni mész, akkor pihensz és turistáskodsz ahelyett, hogy csak a meccsekre koncentrálnál. Nagyon izgatottan vártam az utazást és nagyon megérte eljönni, mert Budapest nagyon szép.

(hunvolley.hu/Török Mercédesz)

Az interjút bővebben erre a linkre kattintva olvashatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik