Röpi: felszabadult, dinamikus edzések az Eb-selejtezők előtt

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 19:34
Szabad játék után feszített munkával kezdte meg az edzést a magyar férfi röplabda-válogatott egy héttel az Európa-bajnoki selejtezők rajta előtt. Koch Róbert szövetségi kapitány nemcsak a realitásban gondolkozik, bízik benne, hogy jól felépített csapatmunkával sikeresek lehetünk az erősebb ellenfelek ellen.
Koch Róbert bízik benne, hogy megverhetjük a spanyolokat és a szlovákokat (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Koch Róbert bízik benne, hogy megverhetjük a spanyolokat és a szlovákokat (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Laza pingpongozás és strandröplabda jellegű játék fogadta az újságírókat, amikor beléptek a nemrég megépült, de még át nem adott Riz Levente Sportcsarnok küzdőterére. Balra a mászófal előtt Pesti Marcell és Varga Péter ütögette a kis fehér labdát, jobbra a két kialakított röplabda pálya egyikén Blázsovics Péter és Horváth Kristóf vezérletével zajlott a kettő a kettő elleni játék. Ez még csak az edzés előtti bemelegítés volt. Az edzés hivatalosan akkor kezdődött el, amikor valaki bekapcsolta a kemény rap zenét, amelytől a játékosok egyre jobban felpörögtek. A feladók külön, a hátsó röplabda pályán lényegében kosárra dobták – persze a feladás klasszikus technikáját használva. Mellettük a többiek egy az egy elleni, egyérintéses meccset játszottak – itt már a röplabda klasszikus szabályait alkalmazva, vagyis a labda az ellenfél térfelén érjen talajt. Természetesen a nagyjából két és fél órás edzést Koch Róbert szövetségi kapitány vezette, aki még a délutáni program előtt lapunknak is nyilatkozott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkről.

„A legfontosabb, hogy kipihenték magukat a játékosok – kezdte a helyzetjelentést Koch Róbert. – Ez azért nagy szó, mert az Ezüst Európa-liga sorozatban a hosszú, kemény idény után olyanok voltak, mint a zombik, mentálisan és fizikailag egyaránt. Ezúttal teljesen más lendülettel vághatunk neki a felkészülésnek és az edzések is sokkal dinamikusabbak.”

A különböző technikai elemek gyakorlása során is látszott, hogy a szélső ütők bombaerős nyitásai és Horváth Kristóf elképesztő erejű center ütései mind a szövetségi kapitány által elmondottakat bizonyították. Nyoma sem volt annak a fáradtságnak és enyhe motiválatlanságnak, amelyet a fiúk arcán láthattunk júniusban az Ezüst Európa-ligában.

„Sajnos sérülések megint nehezítik a közös munkát, emellett Szabó Alpár koronavírus miatt csak hétfőtől kezd edzeni velünk. Hubicska Patriknak térdműtétje lesz, Gergye Roland pedig épp nemrég tért vissza a sérüléséből. Kholman Norbertnek az ujja nincs rendben, ezért a kecskeméti Boldizsár Péter csatlakozott helyette a kerethez” – mondta a szövetségi kapitány. A magyarok az Európa-bajnoki selejtezősorozatban majd a spanyolokkal, a szlovákokkal és a grúzokkal csapnak össze. Nem kérdés, hogy közülük toronymagasan Spanyolország emelkedik ki.

„A spanyolok mellett a szlovákok is nagyon kemény Arany Európa-liga idényen van túl, és mivel akkor más kerettel játszottak, ezért azokból a találkozókból egyértelműen nem indulhatunk ki, ugyanakkor bízom benne, hogy legalább egyszer mindkettejüket le tudjuk győzni. Az első mérkőzés zsákbamacska lesz, és talán a második fordulóban lesznek némi ismereteink az ellenfélről. A szlovákokat megvertük ugyan edzőmeccsen, de akkor nem a legerősebb játékosok játszottak, a grúzokat pedig egyáltalán nem ismerjük.”

Férfi válogatottunk szerdán és csütörtökön Horvátországban játszik felkészülési mérkőzést, majd legközelebb hétfőn Ciprus ellen, immáron itthon. Koch Róbert kiemelte, a meccsrutin

hiányzik a legjobban a csapatból, fontos lenne, hogy minél több, magasan jegyzett válogatott ellen lépjenek pályára, mert így fejlődhetnek a játékosok.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT PROGRAMJA
Augusztus 3.:
Magyarország–Spanyolország, Budapest, 17
Augusztus 6.: Grúzia–Magyarország, Tbiliszi, 15
Augusztus 10.: Szlovákia–Magyarország, Nyitra, 18
Augusztus 13.: Magyarország–Szlovákia, Budapest, 18
Augusztus 17.: Magyarország–Grúzia, Budapest, 18
Augusztus 21.: Spanyolország–Magyarország, Teruel, 20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik