Női röpi Extraliga: elvette a Békéscsaba pályaelőnyét a Vasas

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 21:20
null
Angyalföldre került az előny (Fotó: Imre György / Békés Megyei Hírlap)
A Vasas 3:2-re nyert Békéscsabán a női röplabda Extraliga döntőjének harmadik, szerdai összecsapásán, így egy sikerre áll a bajnoki címtől. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc negyedik találkozóját vasárnap rendezik a fővárosban – közölte az MTI.

A két együttes első két mérkőzése fordulatos, ötszettes csatát és hazai győzelmet hozott. Harmadik találkozásuk első játszmájában végig a hazaiak akarata érvényesült, a vendégeknek a támadások hatékony befejezése mellett elsősorban a szerb Marta Drpa semlegesítésével gyűlt meg a bajuk, így a BRSE – bár a végén izgulnia kellett – végig vezetve került előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a Vasas, amelynek elsősorban védekezése javult fel, azonban a házigazda 7:13 után magára talált, és jó nyitásokkal, remek mezőnymunkával és hatékony támadásbefejezésekkel előbb fordított, majd simán megnyerte ezt a játszmát is.

A harmadik szettben sokáig újra a Vasas volt előnyben, amelyben a válogatott Török Kata játszott remekül. A hazaiak azonban ezúttal sem adták fel ötpontos hátrányban sem, 13:8-ról előbb egyenlítettek, majd mérkőzéslabdához jutottak, amelyet azonban nem tudtak kihasználni, a Vasas így – az első meccshez hasonlóan – vesztett helyzetből szépíteni tudott.

A negyedik etapot a Vasas kezdte jobban, de a szett derekától a hajráig egyenlő közeli állás volt. A BRSE-nél Drpa, vagy honfitársa, Szara Kliszura kapta a labdák nagy részét, a túloldalon többfelé oszlottak el a terhek, ami a hajrában kulcsfontosságúnak bizonyult, ugyanis a hazaiak legjobbjai rontottak, ezzel elveszítették a játszmát.

A sorozatban harmadik rövidítés elején a Békéscsaba volt a jobb csapat, sokáig vezetett, de 11:10-nél már a Vasas volt előnyben. A hajrában a BRSE is hárított két mérkőzéslabdát, de a harmadikat a Vasas bebombázta, így előnnyel várhatja a negyedik találkozót.

A 150 perces találkozó legjobbja Drpa volt 28 ponttal.

RÖPLABDA
Női Extraliga
Döntő, 3. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba–Vasas Óbuda
2:3 (23, 18, –24, –20, –14)
Békéscsaba, 1342
néző. Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona
BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 3, Kliszura 26, Pekárik 12, Drpa 28, Glemboczki 6, Bodnár 3. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Bagyinka 2, Karhu 2, Zólyomi 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
VASAS: Török 14, Papp 7, Bannister 23, Bojko 15, Abdulazimova 13, Király-Tálas 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Fábián, Vezsenyi, Zernovic 1, Kalicanin. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– Nagyon nehéz bármit is mondani. Annyira közel van egymáshoz a két gárda, hogy apróságokon, nüanszokon múlik. Beszélhetünk fókuszról, szívről, mindkét együttesben a helyén van. Nem is emlékszem olyan évre, hogy ennyire szoros lett volna a döntő. Nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy vasárnap is ilyenre számíthatunk. Továbbra is azt mondom, hogy mindig az előttünk lévő meccsre kell koncentrálni.
Jannisz Atanaszopulosz: – Remek meccset láthattak a szurkolók, egy újabb hullámvasutat. Hasonlóan erős a két csapat, ezt bizonyítja a három ötszettes meccs is. Nagyon boldog vagyok, hogy 0:2-ről felálltunk és harcoltunk végig. A második szettel nem vagyok boldog, ott a játékvezetőre koncentráltunk, ebből remélem, tanulni fogunk. Még csak kettő-egy az állás, így készülünk vasárnapra.

A párharc állása: 2–1 a Vasas Óbuda javára

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik