Röplabda: országos Ovi Röpi Kupa Békéscsabán

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 15:29
null
Közel száz gyerek részvételével zajlott az Ovi Röpi Kupa Békéscsabán, a hatállomásos sorozat célja, hogy a gyerekek megszeressék a röplabdát (Fotó: hunvolley.hu)
Címkék
Közel száz gyerek részvételével zajlott az Ovi Röpi Kupa Békéscsabán. A hatállomásos rendezvény sorozat célja, hogy a gyerekek megszeressék a röplabdát.

 

A Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ), az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közös megállapodásának köszönhetően először rendezt még meg az Ovi Röpi Kupát. amelynek a Békéscsabai Röplabda Akadémia adott otthont.

Baran Ádám, a BRSE elnöke kiemelte, hogy az utóbbi években meghatározó csapattá vált a Békéscsaba felnőtt csapata, de utánpótlás döntőket sem rendeznek a korosztályos csabai csapatok nélkül. Ebben nagy szerepet játszottak az Akadémián sportoló gyerekek és az ő edzőik. „Büszkék vagyunk, hogy a felnőtt csapatunk játékoskeretének fele saját nevelésű, illetve Békéscsabán vagy környéken született. Többségük a felnőtt vagy korosztálykos válogatottban is bemutatkozhatott.”

Az BRSE elnöke kiemelte, hogy az Akadémia számára fontos, hogy minél több ilyen rendezvényt tartsanak a megyeszékhelyen. „Amikor 2020 tavaszán átadták az Akadémiát, ilyen rendezvényekről álmodtunk, mint az Ovi Röpi Kupa. Az MRSZ és a BRSE közösen mindent megtesz, hogy a magyar röplabdázás tovább fejlődjön. Elkötelezettek vagyunk, hogy több ilyen rendezvényt Békéscsabán rendezzünk.”

Vatai Gabriella, az MRSZ operatív igazgatója kiemelte, hogy a sportág megszerettetése a cél a szerdai Ovi Röpi Kupán. „Nem az a cél, hogy kiemeljük a legjobbakat, hanem hogy megszerettessék velük ezt a sportot, kipróbálják, majd később röplabdázzanak.”

A Békéscsabán megrendezett Ovi Röpi Kupa egy hatállomásos rendezvény sorozat első bemutatótornája, amelyben közel ezer óvodás vesz részt. A szerdai versenyen közel száz gyermek vett részt, akik a Békéscsabai Lencsési Óvoda három tagintézményből érkeztek.

Az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, Dr. Molnár Andrea elmondta, régi álmuk vált valóra azzal, hogy megrendezhették ezt a tornát, melyet majd később hasonló esemény követ Kaposváron, Nyíregyházán, Balatonfüreden, Szombathelyen és Tatabányán.

„Még 2010-ben Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája hozta létre az Ovi Foci Programot, de már akkor elmondta, hogy nemcsak a labdarúgás, hanem a sportolásra nevelés a legfontosabb. Mindegy mit próbálnak ki a gyerekek, csak mozogjanak.”

Az Alapítvány 2019 óta működik együtt a Magyar Röplabdaszövetséggel, amelynek eredményeként a röplabda az egyik legnépszerűbb az óvodákban. Dr. Molnár Andrea kiemelte, hogy közel 500 óvodában udvarán alakítottak ki röplabdapályákat, emellett 4500 óvodapedagógus végezte el az általuk szervezett sportágspecifikus képzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik