Női röpi Extraliga: a Vasas győzte le elsőként a Békéscsabát

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.05. 19:15
null
Fotó: Földi Imre
A Vasas házigazdaként 3:1-re legyőzte a Békéscsabát a női röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó játéknapján, szombaton.

A rangadó végeredménye a két csapat helyezését nem befolyásolta, ugyanis már korábban biztos volt, hogy a csabaiak az első, a fővárosiak a második helyen zárják az alapszakaszt.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vasas amerikai ütője, Denise Taylor Bannister volt 27 ponttal.

A túloldalon Marta Drpa 23 pontig jutott.

Az Újpest 3-2-re nyert az MTK vendégeként az alapszakasz utolsó mérkőzésén.

A negyeddöntőre az 1–3. helyezettek sorrendben választanak majd ellenfelet a negyeddöntőre az 5-8. helyen végzett csapatok közül.

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
Alapszakasz, 14. (utolsó) forduló
Vasas Óbuda–Swietelsky-Békéscsaba 3:1
(–23, 24, 22, 18)
Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V: Halász T., Jámbor.
VASAS:
Zernovic 4, Kalicanin 6, Bannister 27, Bojko 16, Abdulazimova 9, Fábián F. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi, Török 10, Király-Tálas. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
BÉKÉSCSABA: Kornyienko 4, Glemboczki 3, Pekárik , Drpa 23, Kliszura 11, Strunjak 9. Csere: Molcsányi (liberó), Zólyomi 7, Bodnár, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
– Nehéz mérkőzés volt, sok hullámvölggyel és hullámheggyel. Örülök, hogy azokban a szettekben is sikerült visszajönnünk, amikor hátrányban voltunk. Nem játszottuk mindig a legszebb röplabdát, de a küzdőszellemünk megint rendben volt. Legyőztük az eddig veretlen Békéscsabát, erre büszkének kell lennünk. Bizonyítottuk, hogy készen állunk a kupadöntőre és a rájátszásra is.
Tóth Gábor:
– A sorozatos hibahullámoknak köszönhetjük a vereséget. Nagyon banális dolgokkal szokott ez kezdődni mindig, most is 11:4-es vezetésnél leesett egy ejtés és összedőlt a kártyavár. Amíg nem vagyunk képesek egyenletes teljesítményt nyújtani és nem ismerjük fel a pillanatokat, amikor nem szabad hibázni, addig nem fogunk tudni megnyerni ilyen meccseket. Borzasztóan sok ki nem kényszerített hibánk volt.

MTK Budapest–UTE 2:3 (–18, –16, 23, 24, –10)
Budaörs, 223 néző. V: Szarka, Mezőffy.
MTK: Borsos 7, Boskó 1, Giommarini 12, Kilyénfalvi 19, Windisch 17, Tatár G. 17. Csere: Szalai A. (liberó), Varga B. 1, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.
UTE: Krasteva 19, Preval 6, Manninger 11, Koleva 19, Gyimes 12, Ovecková 6. Csere: Dömsödi (liberó), Ambrosio, Petőváry 2. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Az egész meccset hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Az első két szettben mentalitásban sem voltunk kellően a pályán, a harmadik és a negyedik szettben már azt a tüzet láttam a lányokon, amit vártam, és ez meg is hozta az eredményét. A döntő szettben az idegek harca volt, melyet ma az UTE bírt jobban. Bízom benne, hogy a rájátszásban kiegyensúlyozottabbak tudunk lenni.
Horváth András:
– Az első két játszmát végig uralva, kellő agresszióval és lendülettel röplabdáztuk végig. A harmadik szettben egy kicsit a koncentráció visszaesett, ami valahol benne van ebben a játékban azt gondolom, viszont a negyedik játszmában sok lehetőségünk volt arra, hogy 3:1-re befejezzük a mérkőzést. Ott nagyon sok nyitásrontást vétettünk nagyon rosszkor. Az ötödik szettben a helyére került a szívünk, a lelkünk és a lendületünk is, és megint csak sikerült egy 3:2-es meccset megnyernünk. Rendben van, hogy szerintem lehetett volna ez sokkal gyorsabb is, mint 3:2, de a legfontosabb azt, hogy győzelemmel fejeztük be az összecsapást, és ezzel az alapszakaszt is. Azt gondolom, hogy az első két játszmában látott röplabdázásra kell jobban építenünk.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Békéscsaba 36 pont, 2. Vasas Óbuda 35, 3. Szent Benedek RA 30, 4. Nyíregyháza 28, 5. Kaposvár 20, 6. Újpesti TE 10, 7. MTK Budapest 8, 8. Diósgyőr 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik