Csak lazán!

2616688 26166882616688 2616688
Vágólapra másolva!
2015.11.08. 20:11
Címkék
Foghijas lelátók előtt zajlott le az idei kiirás első fővárosi derbije. Az összecsapástól továbbra is távol maradó ultrák hiánya ellenére...
Foghijas lelátók előtt zajlott le az idei kiirás első fővárosi derbije. Az összecsapástól továbbra is távol maradó ultrák hiánya ellenére igy is, mint egy 30 ezer szurkoló tekintette meg a helyszinen a mérkőzést, amelynek végén ismét a farkasok drukkereinek arcára ülhetett ki elégedett mosoly.

A mérkőzés legnagyobb hiányzói...

Az Inter elleni elvesztett mérkőzés ellenére csapatunk remek formában várta a Derby della Capitale-t, hiszen azt megelőzően egy 5 meccses győzelmi szériát sikerült abszolválni Garcia fiainak. A találkozót megelőzően szurkolói körökben beindult a találgatás, hogy vajon Pjanic, és DDR hiányában a mester milyen felállásban küldi fel a csapatot "madarat fogatni"? Rudi végül egy 4-2-3-1 mellett tette le a voksát, amiben a Vainqueur, Ninja fémjelezte duó volt hivatott megakadályozni a középpályán áttörni próbáló lazio "rohamokat", elöl pedig a szokásos "G,D,S" hármasra hárult a góllövés feladata.

A kezdeti tapogatózás után, viszonylag hamar, már a 10. percben megszerezte a vezetést a Roma. Gentiletti buktatta Dzekot a 16-os vonala "környékén" (előtt, mögött, rajta) minek következtében Tagliavento biró sporttárs habozás nélkül mutatott a 11-es pontra. Totti, és Pjanic hiányában a sértett vállalta magára a megadott büntető elvégzésével járó "terhet", de a rutinos csatár lába végül nem remegett meg, és magabiztosan értékesitette az adódó lehetőséget.

1-0

A korai gól hamar megadta a mérkőzés alaphangulatát, és azon semleges nézők is dörzsölhették a tenyerüket, akik előzőleg az ultrák távolmaradása miatt esetleg egy unalomba fulladó mérkőzést prognosztizáltak. A komoly Lazio rohamok viszont elmaradtak, köszönhetően a középpályán a feladatukat remekül ellátó Vainqueur, Ninja kettösnek.

A verebek elsö igazán veszélyes helyzetéig a 26. percig kellett várni, a tavalyi derbin is brillirozó Felipe Anderson egy remek csel után 20 méterről elemi erővel találta telibe a keresztlécet.

Kétlem, hogy sokáig fogja még viselni ezt a mezt.

A megyeieknek ezen kivül talán még két emlitésre méltó megmozdulása történt a mérkőzésen, 5 perccel a brazil játékos sistergő bombája után Dordevicnek próbáltak meg centerezni, de Rüdi a "robot" a saját testiéppségét sem kimélve akadályozta meg a sasok ezen lehetőségét.

Ezek után javarészt a középpályán zajlott tovább a csata, amit Laciék meddő áttörési kisérletei mellett veszélyes római támadások fűszereztek. A 38. percben Gervinho tálalt önzetlenül egy remek labdát Dzekó elé, de a bosnyák játékos sajnos nem élt az adódó lehetőséggel, és 5 méterről a kapu mellé helyezte a labdát... Kettő perccel később Radja gondolta úgy, hogy ideje lenne már egy finomhangolásnak, (mármint ami az idei átlövési kisérleteit illeti), de a 18-ról megeresztett rakéta csak úgy mint másik oldalon, itt is a kapufán landolt, és ezzel le is zárultak az első játékrész emlitésre méltó momentumai.

Igy is nagyot játszottál "capitano".

A második félidő elején Parolonak volt egy halovány esélye arra. hogy a megtépázott tollú madarászokat visszahozza a mérkőzésbe, de a lövési kisérlete(?) a kapu felett landolt. Ezek után már csak egy futballcsapat maradt fenn a pályán, mert a tehetetlen, és megkeseredett Lacikáék átmentek állatba, és rúgtak mindent amit értek, baba, labda az nekik innentől már egyre ment.... Sajnos ennek a vérontásnak, a legnagyobb kárát a "sivatagi róka" bánta, az 56. percben akinek valamelyik vadbarom kékmezes úgy lépett oda, hogy majd a bokáját törte! Az előzetes vizsgálatok szerint szerencsés esetben "csak" két hétig vált harcképtelenné, de mindannyian tudjuk, hogy milyen a Roma, és Fortuna istennő viszonya az utóbbi másfél évtizedben...

A megtorlás nem váratott sokáig magára, a vendetta végrehajtását Ninja remek passza után (szeme volt a labdának), Gervinho vállalta magára, aki egy rövid vágta után okosan helyezte a hálóba a labdát, a rövid sarkot láthatóan rosszul záró Marcetti kapus mellett.

Ciao Lacika, indul a vonat hazafelé!

A gól után a Roma átadta a kezdeményezést a tartományiaknak, de továbbra is veszélyes kontrákkal jelezte, hogy bármikor képes lehet a végzetes döfést bevinni. A mérkőzés végén ugyan a veterenán Klose előtt adódott még egy lehetőség az eredmény kozmetikázására, de a rutinos támadó ezúttal a kapu fölé helyezte orditó ziccerét. A meccset végül a Roma könnyedén, és ami szintén sajnos kiemeledő kapott gól nélkül 2-0 hozta le. Külön szót érdemel Manolas klasszis teljesitménye, aki mindvégig nemes eleganciával, csirájában fojtotta el a madarászok gólszerzési esélyeit.

Végezetül még megemlitteném, hogy lassan tényleg egy korszak végéhez közeledik a futball Romában, amit én személy szerint felemás érzésekkel élek meg, de azt hiszem kijelenthetjük, hogy az együttes Totti függősége az idei szezonnal végképp tovaszáll, (az idő múlásának sajnos senki sem szabhat gátat) és egy új csapat képe kezd kibontakozni az Olasz főváros szebbik felében.

A folytatásban közel 2 hét szünet elé nézünk, hogy aztán újult energiával vessük bele magunkat a következő akadály leküzdésébe, a végső cél elérése érdekében.

Forza Roma!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik