"Itt van az ősz, itt van újra"

2616688 26166882616688 2616688
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 01:08
Címkék
"Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból szeretem, de szeretem."Petőfi még nem tudta azt amit mi...
"Itt van az ősz, itt van újra,s szép, mint mindig, énnekem.Tudja isten, hogy mi okbólszeretem, de szeretem."

Petőfi még nem tudta azt amit mi elvonási tünetekkel küzködve epekve várunk minden évben, hogy ősszel ( jó tudom, hogy kicsit korábban) kezdetét vegye a Seria A legújabb kiirása.

Találós kérdés: Kié a legkisebb logó a fentebb látható képen?

A forró nyár lassan tovaszállni látszik és vele együtt a pletyákkal, fikciókkal tarkitott mercato is, hogy a nyári csapatátszervezések után végre ismét a futballé legyen a főszerep.

20 klub fog megküzdeni a 2015/16-os szezonban a végső győzelemért, és úgy gondolom, minden csapat nevében elmondhatom, hogy a legnagyobb skalp idén (is) a vén ribancé lenne, aki hosszú idő óta Vasladyként tartja markában az Olasz A ligát. Az elmúlt években sajnos rendre fejet kellett hajtanunk elötte, az öreg csótány hölgy igy, (vagy úgy) de zsinórban 4-szer is behúzta a scudettot... Ezt a hosszú hegemóniát próbáljuk meg idén (ismét) megtörni, hogy Róma ne csak olasz hon, de az olasz futball capitóliumává is váljon.

Idén minket ért a megtiszteltetés, hogy mindjárt a első forduló nyitómérkőzésén demonstrálhassuk, hogy Sabatini nem szarral dobálózott amikor jó igazolásokat igért a csapat megerősitésével kapcsolatban, hanem igazi bajnokaspiráns brigádot verbuvált össze a nyár folyamán.

Az áldozati bárány szerepkörét elsőként a Verona csapata hivatott betölteni, hogy aztán a vérszagtól megrészegülvén lemészároljuk a Juventust az Olimpicoban akinek soraiban jó néhány ex-római játékos is megtalálható, mint például a nagy öreg Luca Toni, és a wikipedia szerint a 2003-tól 2012-ig (!) a római klub alkalmazásában álló Leandro Greco... A hellének keretében felfedezhető még az ex-milános (vagy interes) Giampaolo Pazzini is, aki azért bőven túl van már élete formáján, s emellett érdekességként kiemelném még a 7 évig a Barcelonánál vitézkedő, mexicói Rafael Márquezt aki elvileg 2014 óta áll a veronai klub alkalmazásában és a neve mellett "0" azaz nulla lejátszott mérközést áll... A keret átlagéletkorára rátekintvén rutinban nem szenved hiányt a Verona csapata, és lévén hogy a római védelem messze nincs még összeforrva, csoda lenne, ha kapott gól nélkül letudnánk hozni a mérközést. Dehogy ne legyek ennyire negativ már az elején idéznék is gyorsan egy mondatot a hires Cseh "filozófustól" Zdeněk Zemantól miszerint:

"Mindegy, hogy hány gólt kapunk a mérkőzés folyamán, a lényeg, hogy mi eggyel többet rúgjunk a lefújás előtt..."

Igy kapott az Inter tavaly 4-et otthon, remélem mindenki számára érthető ? :)

Ezzel el is érkeztünk ahhoz a szekcióhoz amiben az idei Roma valószinűsithetően nem fog hiányt szenvedni.

A támadó részleg.

Túlzott részletezésbe nem bocsátkoznék, azt már megtette aleram kollégám az elöző posztban, részemről a Gervinho, Dzeko, Salah triót prognosztizálom a kezdőbe feltéve ha Garcia mester valóban erődemonstrációt akar tartani Veronában, de ha mégsem igazolódnának be a várakozásaim, akkor még mindig ott van Ljajić, Totti, Turbó, Falque. Kihagytam valakit? A lényeg, hogy a névsor brutális, ha idén nem akkor soha!

Csupa-csupa kreativ játékos, panaszra nem lehet okunk.

Az ellen középpályán történő támadásainak megszűrésésére irányuló játékosok tekintetében Garcia mester maximum csak akkor tudna minket meglepni, ha az Ucan, Parades, Strootman hármast nevezné a kezdőbe, aminek valljuk be kb annyi esélye van, mint a Laziónak a Bl főtáblára. Igy amennyiben az elkövetkező 2 napban nem sérül le senki (nem lepődnék meg) szinte boritékolható a Pjanic, DDR, Ninja hármas.

Valós problémai Rudinak maximum a hátsó alakzat összeállitásában akadhatnak, de egy esetleges elba..., akarom mondani, elfuserált nyitómérkőzés után kétlem, hogy ez az indok megmentené a népharagtól.

Nincs mese öreg, nyerni kell!

Egyébként is annyira a védelem terén sincs azért szarban a haza, hiszen középen megvagyunk a bal oldalra pedig ott van a mindig pörgös Digne Torosidis, jobbra pedig a Cole szerződésbontása hallatán "megtáltosodott" Maicon, vagy a romanista Florenzi.

A hivatalos kezdőről a poszt irásakor még nem lehetett információt találni, de bizom benne, hogy a 24 órás ügyeletet teljesitő Curvasud93 szurkolótársunk időben megosztja ezt is velünk, (ezzel is megspórolva nekem a poszt további szerkesztgetését) ;)

Végszóra nem maradt más, mezeket, fel hölgyeim, és uraim, kezdődjék a show! Igazi gála mérkőzésre számitok, és merem remélni, hogy ezen követelményem teljesüléséhez a Verona csapata is asszisztál majd, és maximum egy eredmény kozmetikázó gólra futja majd csak az erejükből!

Hungry for glory!

Forza Roma per sempre!

Ui: Jan, anyázni csak a következő fordulótól ér, de akkor nagyon! :)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik