Inter-Roma elé

2616688 26166882616688 2616688
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 13:04
Címkék
Szombaton egy szebb napokat is látott, idén csak a középmezőnyben vitézkedő, és gondolatban talán már a nyári Indonéz haknizásra készülő...
Szombaton egy szebb napokat is látott, idén csak a középmezőnyben vitézkedő, és gondolatban talán már a nyári Indonéz haknizásra készülő Interhez látogat az egyébként szintén régóta kiábránditó játékot mutató Róma. Sokat agyaltam rajta, hogy idén vajon a milánói klubok szurkolói, vagy Romanisták lehetnek-e elégedetlenebbek a csapataik által mutatott teljesitménnyel?A válasz nyilván eléggé egyértelműnek tűnhet, hiszen mig mi a másod.., akarom mondani harmadik helyen tanyázunk addig az Inter a táblázaton betöltött 10-ik helye alapján a középcsapatok alfája és omegája is egyszerre. Igen ám, de amig mi Róma "fanok" már hónapok óta közönyös arccal, a szenvedély minden szikrája nélkül ülünk le meccsnapon a tv elé az aktuális mérkőzésünket "végigbambulni" addig az Inter közönségszórakoztató, (bár általában nem Milánó kékebbik felének) parázs, de a lényeg, hogy érzelmeket generáló mérkőzéseket tud produkálni. Eme két hányattatott sorsú klub összecsapásáról szeretnék egy rövid kedvcsinálót prezentálni nektek ebben a posztban.

Alkalmanként ellátogatok az Inter magyarországi szurkolói blogjára informálódni, friss pletykák után kutakodni, de a szezon elején még főként csak kárörvendeni, a helyenként felettébb szórakoztató, önkritikus posztokat olvasgatván. (Hiszen a nagy északi triumvirátus tagjainak szenvedése mindig boldogsággal tölti el kicsiny szivemet.) De sajnos ahogy a mi csapatunk teljesitménye is hanyatlásnak indult ezek a látogatások átcsaptak amolyan, "lám nem csak mi szenvedünk" érzésbe...

Mi tagadás a szezon elején még mi is együtt röhögtünk a többi olasz klubbal amikor az 5. fordulóban Zeman apó Cagliarija a San Siroban vágta fingón (napiszar után szabadon) egy laza 4-est guritva az akkor még Mazzari által irányitott Nerazzurrit.Azóta viszont sok viz lefolyt már a Dunán, Mazzari is a múlté, (vagy már a miénk) és Mancini mester "exumálása" után helyenként már vállalható játékkal rukkolt elő az újraalakulóban lévő milánói gárda. Az ingadozó forma ellenére a rangadókra valahogy mindig rendre felszivták (ellenünk ősszel csak meg) magukat a kékek, és minimum egy pontot általában sikerült elcsenniük az aktuális ellenfelüktől.Mi viszont az utóbbi években igencsak vidámnak nevezhető, már-már osztálykirándulási hangulatot idéző látogatásokat tettünk Milánó kékebbik felében, amolyan "jöttünk, láttunk, jót mulattunk", rúgtunk 3 gólt és hazamentünk. Igy történt ez 2012-ben (1-3) és 2013-ban (0-3) is. Érdekességként még megemlitendő, hogy az elmúlt 10 év 18 milánói turnéjából 6 végződött római győzelemmel, 6 döntetlen, és 6 milánói siker mellett. Hát nem ördögi? :) Szintén megsüvegelendő tény, hogy ezen mecsek közül csupán egyetlen alkalommal 2011-ben (0-0) volt gólképtelen szeretett csapatunk.

Egy dolog biztos, az Inter 2014-ben visszavonult emblematikus alakjának (Javier Zanetti) kiválása hatalmas betöltetlen űrt hagyott maga után és a csapat azóta is csak keresgéli önmagát egy erős, karizmatikus kapitány nélkül, hiszen szegény Ranocchiara ezek a jelzők a legkevésbé jellemzőek...Vajon ez a sors vár ránk is Totti kiválása után?

Totti, az utolsó mohikán...

Na de nézzünk körül a saját portánkon is egy kicsit! A játékunkról (miről?) most nem ejtünk szót, felesleges lenne pazarolni a karaktereket egy nemlétező fogalomra... Szarok vagyunk hónapok óta, zajlik a szócsata az elnök és a Sud között, a játékosok motiválatlanok, Garcia takarodjon, Sabatini takarodjon, és egyébként is mindenki takarodjon! Szóval a hangulat nem is lehetne jobb az örök város szebbik felében na!A jó hir az, hogy Castan már újra a csapattal edz, és Homlok hétvégi pályára lépése is előre prognosztizálható. A szokásos sérültek mellett Ljajic, és Pjanic is külön edzésmunkát végez, és valószinűleg egyikük sem léphet pályára a hétvégén....

Apropó Pjanic! A poszt irásához anyagot gyűjtvén akadtam rá egy pletykára, miszerint a Liverpool, és a Man U a nyáron megküzd a játékosért, és mindketten készek lennének 50 millió euró körüli összeget költeni a üzlet nyélbe ütése érdekében. A hir persze erősen hápog, de amennyiben igaznak bizonyulna ennyi pénzért futva mennék Rómáig, hogy segitsek neki csomagolni!

De kanyarodjunk vissza igy a poszt végén egy kicsit a mérkőzéshez! Én személy szerint több gólos római győzelmet várok,(Hiszen ha ősszel sikerült, akkó most méé ne?) de hogy biztosra menjek felhivtam Alexander főmágust az asztró tv-bűl és egy kisebb pénzmágia megigénylése mellett még külön megkértem, hogy vegye már le a rontást szeretett csapatomról, és Rudinak is küldjön extra energiát a problémák könnyebb megoldása érdekében! :) Ezek után garantálhatom nektek, hogy szombat este ismét a "Magica Roma" fog csillogni a San Siroban 20:45-es kezdéssel!

Küldöm az energiát!

Végezetül még egy kérdés, csak hogy tovább fárasszak mindenkit a hülyeségeimmel!

Forza Roma!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik