Palermo-Roma elé

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 14:01
Túl vagyunk az utóbbi évek egyik leglátványosabb római derbijén, ami sajnos (vagy, ahogy alakult a meccs talán szerencsére?), pontosztozkodással...

Túl vagyunk az utóbbi évek egyik leglátványosabb római derbijén, ami sajnos (vagy, ahogy alakult a meccs talán szerencsére?), pontosztozkodással végződött és most a csapatunknak szombat este Palermóban kell folytatnia a szokásos Juve üldözését.

A palermói kirándulás első ránézésre nem tűnik túl veszélyesnek, viszont nagyon izgalmas időszak következik a bajnokság szempontjából, a Rómának két idegenbeli meccse lesz a Palermo és a Fiorentina ellen, mindeközben a Juve otthon fogadja a két veronait. Magyarul mondva a Rómának muszáj nyernie Palermóban és Firenzében is, már ha nem akar jóvátehetetlenül leszakadni a Juvetól.

Tehát irány Palermo és az edzőfaló Zamparini elnök úr csapata, ahol a legérdekesebb hír egyértelműen az, hogy eltelt a bajnokság fele és Zamparini még egyetlen egyszer sem rúgta ki az edzőt! Hihetetlen!

A Palermo utoljára ugyan kikapott 4-3-ra idegenben a Fiorentinától, de ahogy a bajnoki táblázaton elfoglalt tízedik helyük is mutatja, egyáltalán nincsenek rossz formában. Iachini mester csapata, egy bizonytalan kezdet után, elért egy sor jó eredményt, most már kevesen vonják kétségbe, hogy bent fognak maradni a Serie A-ban, egyesek már azt rebesgetik, hogy egy európai kupát érő hely sem elérhetetlen.

Zamparini elnök úr nincs jól, eltelt a fél szezon és sehol egy új edző.

A Palermo 3-5-2-es felállással szokott játszani, sok gólt szereztek, konkrétan 30-at, de sokat is kaptak, ugyanúgy 30-at. Különös figyelmet érdemel a két ék, Dybala és Vazquez, de például Muñoz, Maresca, vagy éppen Sorrentino is kimondottan jó játékosnak számítanak. Kérdéses volt náluk a legújabb argentin tehetség, a kilenc gólos Dybala játéka, tegnap viszont már szabályosan a csapattal edzett és sajnos (a mi szempontunkból) már egyértelműen a kezdőbe jósolják. A fentiek alapján itt egy tipp a kezdőjükre: Palermo (3-5-2) Sorrentino; Muñoz, G. Gonzalez, Feddal; Morganella, Rigoni, Maresca, Barreto, Lazaar; Vazquez, Dybala

Nálunk viszont, szemben a Palermoval, elég sok a hiányzó, a városi derbi nem múlt el nyomtalanul, nemcsak szép emlékeket és selfie-ket hagyott maga után, Nainggolan és De Rossi sárgalapok miatt kipontozódtak. Számolnunk kell Keita és Gervinho távollétével is, akik ugyebár az Afrika-kupán vannak elfoglalva a válogatottjaikkal. Manolas sincs jól a derbi óta, izompanaszokkal küzd, valószínűleg nem fog tudni játszani. Maicon sem 100%-os, de csak, hogy semmi se hiányozzon, a tegnapi edzés végén Torosidis is megállt egy izomsérülés miatt. Végül tegnap még Totti játéka sem volt biztos, influenzát emlegettek, de ma már szerencsére a csapattal edzett.

Vazquez és Dybala, ezekkel óvatosan.

A fentiek alapján itt egy tipp a mi kezdőnkről is: Roma (4-3-3) De Sanctis; Maicon, Yanga-Mbiwa, Astori, Cholebas; Pjanic, Strootman, Florenzi; Ljajic, Destro, Iturbe.

Tehát most sokan komoly szerepet jósolnak Destronak, a mai sajtótájékoztatóján Garcia mester is nagyon diplomatikusan agyondicsérte őt és kifejtette, hogy mennyire számít rá. Ugyanakkor mások arra esküsznek, hogy az influenzás Totti fog játszani és továbbra is egymást érik a médiában a hírek arról, hogy Destro éppen hova fog szerződni. Ma például az angol bajnokság volt soron és a "jól értesültek" tudni vélik, hogy a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham is érdeklődnek Destro iránt. Ezek az "érdekes" hírek! Főleg ha figyelembe vesszük, hogy Angliában sehol sem írtak erről, csak az olasz Sky-ban beszéltek róla. Persze azóta gondolom már az angol sajtó is átvette a Sky-tól a hírt, szóval most már biztos tutira csak igaz lehet... Mindenesetre jelzésértékű lenne, ha Destro a Palermo ellen sem kerülne be a kezdőbe.

Mész? Maradsz? Mikor és meddig?

A hiányzóktól függetlenül, azért a Roma az esélyes, a fogadóirodák oddszai is ezt tükrözik, az egyiknél például a hazai győzelem 3,7-et, a döntetlen 3,4-et, a vendéggyőzelem pedig 2,15-öt ér. Csak ismételni tudom magamat, ha a Roma komolyan szeretne valamit az idén, akkor szombaton muszáj nyernie.

Tehát szombat este, főműsor-időben (élő közvetítés 20:40-től a DIGISport 1-en) Palermo-Roma és Forza Roma mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik