Kezdődik...

2621975 26219752621975 2621975
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 16:09
Címkék
Több fontos futballal kapcsolatos momentum is történt az elmúlt napokban. Az egyik, hogy lejátszották az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság...

Több fontos futballal kapcsolatos momentum is történt az elmúlt napokban. Az egyik, hogy lejátszották az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság, azaz Seria A 2014/15-ös kiírásának első fordulóját, a másik, hogy lezárult a nyári átigazolási időszak. Mindkettő esemény örömmel tölt el bennünket szurkolókat, mert egy időre véget ért a mindent elöntő pletyka áradat, illetve végre éles meccseken láthatjuk játszani kedvenceinket. Több fontos futballal kapcsolatos momentum is történt az elmúlt napokban. Az egyik, hogy lejátszották az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság, azaz Seria A 2014/15-ös kiírásának első fordulóját, a másik, hogy lezárult a nyári átigazolási időszak. Mindkettő esemény örömmel tölt el bennünket szurkolókat, mert egy időre véget ért a mindent elöntő pletyka áradat, illetve végre éles meccseken láthatjuk játszani kedvenceinket.

Augusztus 30-án este az AS Roma a Fiorentinát látta vendégül az Olimpicoban. Ha már ilyen kedvesen invitálták őket, jöttek is a lilák Montellástul, Aquilanistul, Pizarrostul csak, hogy a jobbakat a volt Róma játékosokat említsem. De Cuadradót „elfelejtették” becsomagolni legnagyobb örömünkre. Eltiltás miatt nem játszhatott a firenzeiek klasszisa.

Legutóbb 2012 áprilisában győztek ellenünk 2-1-re a violák, azt a mérkőzést is az Olimpicoban rendezték. Azonban a két csapat előző négy mérkőzését a Róma nyerte meg. Az előjelek, tehát nekünk kedveztek.

Garcia a De Sanctis - Toroszidisz, Manolasz, Astori, A.Cole - Pjanic, De Rossi, Nainggolan - Iturbe, Totti, Gervinho kezdő tizenegyet küldte ki a gyepre,

míg Montella a Neto - Tomovics, Rodríguez, Szavics, Mendoza - Brillante, Pizarro, Valero, Vargas - Babacar, Gomez kezdőnek szavazott bizalmat.

A játékosok a Roma-himnusz alatt futottak ki a pályára. Micsoda elképesztő élmény lehet ez nekik, bele sem tudok gondolni. Biztos vagyok benne, hogy Montella mester is libabőrös lett attól az atmoszférától, melyet a Róma szurkolók nyújtottak. Előjöhettek az emlékképek.


Aeroplanino repül...

Ám ahogy az egyik kameraman pásztázta a stadion szurkolóseregét, egy ismerős arcra lehettünk figyelmesek a Curva Sud népe között,

aki nem más, mint Rodrigo Taddei (nem, nem, az a színesbőrű fickó, aki Rodrigót nézi az nem Denzel Washington, nem rá gondoltam).

Eszméletlen ez a csóka. Senki emberfia nem vonhatja kétségbe, hogy ez a srác RODRIGO TADDEI szereti, imádja az AS Romát! Mi is szeretünk Téged!

Első Félidő

Az első 15-20 percben nem sok dolog történt. Voltak kapura lövési próbálkozásaink, de ezek nem nagyon ijesztették meg Neto kapust. Birtokoltuk a labdát, uraltuk a játékot, ennyi. A tudomány elveszett mikor a 16-osukhoz értünk. Ez szerintem betudható annak, hogy sok az új arc a pályán, még nem érzik egymást annyira, no meg az újak biztos feszültek picit a teher miatt.

A 23.percben elkaszálta Szavics Iturbét, mely után sárgát is kapott, de Totti anyafarkasként védelmezte „kölykét”, melyre Rodríguez reagált, így mindketten megkapták a saját sárgájukat.

A szabadrúgást a sértett végezte el, de Iturbe lövése jó 40 centivel elkerülte a kaput.

Azonban a 28-ik percben Nainggolan elcsípte Brillante rossz passzát a félpályánál, előretört, a 16-osnál indította Gervinhot, aki 8 méterről belelőtte Netóba, de a kipattanót Nainggolan 16-ról a hosszúsarokba vágta. 1-0 ide!

Uraljuk a találkozót, hihetetlenül játszunk, a Fiorentinának esélye sincsen.

Volt több lövési lehetőségünk, de amit szeretnék kiemelni, az a 39.percben történt.

Pjanic passzolt a balszélre az oldalvonal mellé Tottinak, aki a Fiorentina alapvonaltól 40 méterre tartózkodott. Klasszisunk egy laza bokapasszal átemelte a védőn a lasztit Toroszidisznek, aki pár méter labdavezetés után visszasarkalta Tottinak, ő Pjanicnak passzolt kb. a 16-os sarkához, aki Gervinhot ugratta ki 8 méterre a kaputól. Gervinho barátunk kapásból visszapasszolta a már érkező Tottinak, aki sajnos fölé lőtt. De szenzációs volt az egész labdajáratás.

Aki nézte a meccset, annak az a benyomása lehetett, hogy a Róma sokkal jobb volt ellenfelénél.

Esélyt sem adtak nekik. Legalább 1 osztálynyi különbség volt köztük. De nem minden papsajt!

Második Félidő:

Én nem tudom Montella mit mondhatott a játékosainak a félidőben. Lehet elillant az a bűbáj, mely körbelengte a mestert. A bűbáj, amit a Curva Sud népe szórt felé. A Fiorentina egyre jobban kezdett játszani. A 60. perctől kezdve, mintha Mars istene szállta volna meg őket. Ashley Cole és Morgan De Sanctis is hatalmas mentésekkel akadályozta a violák támadását. Kapusunk például a mezőnybe is kifutott, hogy mentsen egy nagyot. A Róma kontrákkal próbálkozott. Gervinhonak 2-3 ziccere is volt, de nem sikerült gólra váltania azokat. Tipikus Róma meccs vette kezdetét nekünk szurkolóknak, körömrágás, különböző tárgyak hajigálása, Gervinho szidása a kihagyott helyzetek miatt, stb...

Kevés ez az 1-0 éreztük. De végül Gervinho kiengesztelt minket. A merev, görcsös testünket egy momentummal feloldotta, ellazulhattunk végre a fotelunkban. Mert ez a srác a 93. percben Nainggolan labdája után elvitte a hálóőr mellett a lasztit és bepasszolta azt a liliomok kapujába.

2-0!

A győzelem kulcsa:

Borja Valerót remekül levették a pályáról a fiúk. Egyszerűen semmit sem tudott csinálni az irányítójuk. Astori Gomezt semlegesítette tökéletesen, De Rossi meg a 67.percben Manolasz lehozatala és Keita behozatala után a védelembe kényszerült, amit meg is oldott ügyesen.

Most nézzük a debütánsokat:

Ashley Cole remekül megoldotta a feladatát, amikor kellett védekezett és a támadásokban is sokat segített. Iturbe a jobb oldalon szétszedte a Fiorentina védőket és veszélyes lövésekkel vétette észre magát. Manolas is nagyon hatékony volt és szenzációsan védekezett. Keita is okosan védekezett, nem volt izgalmas amit csinált, de amit tett az jó volt!

A meccs embere:

Volt egy játékos, aki folyamatosan terrorizálta a lilák védelmét, a neve Radja Nainggolan. Klasszis volt este a mi nindzsánk. Fantasztikus teljesítményt nyújtott. Elől is, hátul is remekül teljesített. Lőtt egy gólt, adott egy gólpaszt.

Tehát megvolt az első forduló a bajnokságban:

Juventus-Chievo 1-0

AS Roma-Fiorentina 2-0

Cesena-Parma 1-0

Genoa-Napoli 1-2

Sassuolo-Cagliari 1-1

Torino-Internazionale 0-0

Udinese-Empoli 2-0

Milan-Lazio 3-1

Atalanta-Verona 0-0

Most beszéljünk a esélyekről, a scudetto esélyeiről. Akárki akármit mond, a számok azt mutatják, hogy egyértelmű esélyes a Juventus! A transfermarkt szerint a csapatuk értéke 338,65 millió euró, a Napolié 266,05 millió euró, az Interé 249,30 millió euró, a Romáé 242,80 millió euró, a Fiorentináé 203 millió euró, a Miláné 196,80.

A Róma így csak a negyedik, de mint tudjuk nem ez számít. A Napoli sajnos alulmaradt spanyol ellenfelével (Ath Bilbao) szemben a Bl-ben. Így nem lett főtáblás. Ez az olasz focinak rossz, de a Róma min. 10 millió eurót keresett ezen, a Juve picivel többet.

Kemény lesz idén a bajnokság. A Milán nagyon sokat erősödött, az Inter se teketóriázott, a Juvét és Nápolyt ismerjük. A Fiorentina, ki tudja? A Lazio is jobb lett.Most azonban nézzük a környező bajnokságok játékosértékét:

Premier liga 3,66 milliárd euró, Primera Division 2,81 milliárd euró, Seria A 2,44 milliárd euró, Bundesliga 2,35 milliárd euró, Ligue1 (Francia első osztály) 1,5 milliárd euró.

Ebben megelőzzük a németeket. De a koefficiens pontok tekintetében még igencsak elmaradunk. Ezen kell dolgoznunk. Nemcsak nekünk, hanem a Juventusnak, az Internek, a Torinónak, Napolinak és a Fiorentinának is. Mert ugyebár elég sok olasz csapat képviseli Itáliát a kupaporondon.

Lezárult az átigazolási szezon is.

Röviden annyit, hogy Romagnoli a Sampdoriához került kölcsönbe. Megfelelő pótlásként érkezett a Newcastle-től Mapou Yanga-Mbiwa (25) középhátvéd posztra. Manolas és Holebasz is érkezett (tele vagyunk görögökkel) védelmezni, úgy néz ki Borriello maradt az örökvárosban.

Elvileg 56,8 millió eurót költöttünk új igazolásokra, a bevétel ezzel szemben 32,1 millió volt. A 24,7 millió eurós hiány pótlását a Bajnokok Ligájától várja a vezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik