Rio 2016: úszónk remélte, nem szorítják ki az oroszok az olimpiáról

Vágólapra másolva!
2016.08.12. 17:46
Olasz Anna csak akkor hiszi el, hogy tényleg versenyezhet, ha majd ott lesz a vízben hétfőn. A 22 éves magyar úszó eredetileg nem tudta kiharcolni a részvételt a riói olimpiára a 10 km-es nyílt vízi távon, ám a korábban doppingvétségen ért orosz Anasztaszija Krapivina július végi kizárásával mégis megnyílt az út számára a játékokra.

„Azért félve figyeljük az oroszok fellebbezési kísérleteiről érkező híreket, bár többször is megnyugtattak minket, hogy nincs ok az aggodalomra, nem fog eltűnni a nevem a rajtlistáról” – mondta a kéthetes, rögtönzött magaslati edzőtáborból hazatérő Olasz Anna a Bp2017 Média érdeklődésére, röviddel riói utazása előtt.Olasz Anna a Bp2017 Média érdeklődésére, röviddel riói utazása előtt.

„Természetesen máshogy készültek azok a versenyzők, akik már korábban tudták, hogy részt vehetnek az olimpián. Nekem egy jó darabig úgy tűnt, hogy más programjaim lesznek, de Bulgáriában igyekeztünk megfelelő munkát végezni, hogy formába lendüljek Rióra, és remélem, ez sikerült is. Az olimpiánál nem kell nagyobb motiváció, úgyhogy igyekszem megragadni az esélyt.”

Olasz tisztában van azzal, hogy ez a verseny is, mint ahogy a nyílt vízi küzdelmek általában, kiszámíthatatlan, így szinte megjósolhatatlan a végső sorrend.

„Ez valóban így van, bárki odaérhet az első helyre, az aznapi forma és a körülmények döntenek. Konkrét helyezést nem szeretnék mondani, maradjunk annyiban, hogy mindent meg fogok tenni a jó szereplésért” – tette hozzá a szegedi sportoló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik