Rio 2016: Ez a sorsunk; nincs ezen mit túlmagyarázni – Benedek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 17:42
A magyar válogatott a Szerbia és az Ausztrália elleni döntetlen után Görögország ellen szállt vízbe a vízilabdatorna 3. fordulójában. A találkozót követően Benedek Tibor szövetségi kapitány és Varga Dániel válogatott vízilabdázó értékelt az M4 Sportnak.

„Ez a sorsunk, úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk” – mondta Benedek Tibor az MTI-nek.Benedek Tibor az MTI-nek.

„Igazából bármilyen játékról, jóról vagy rosszról beszélünk, egyetlen dolognak van jelentősége, hogy ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen lett most, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni.”

A szakember szerint hasonlóan kiélezett meccsek várnak még az együttesre, így a játékosainak ezt kell átfordítaniuk a fejükben, hogy ezek a pillanatok az övék legyenek.

„Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor később tudunk meccseket nyerni” – mondta Benedek, aki szerint nem szabad csüggedni, hiszen erről szól az olimpia.

„Ha valamint lehet mondani az olimpiáról, akkor az az, hogy a nagy poklok és nagy csúcsok között jár az ember állandóan.”

Benedek Tibor kitért a hetedik görög találatra is, amely rendkívül szerencsés körülmények között született: „Azt gondoltam, ennél rosszabb már úgysem lehet, megkaptuk azt a pofont, amit az eddigi meccseken is, de a végén jött még egy.”

„Az óriás csalódottságot az okozza, hogy győzni akartunk, mert a célunk a csoportelsőség volt, ehhez pedig a mai siker nagyon fontos lett volna. Továbbá a dramaturgia úgy hozta, hogy öt másodperccel a vége előtt kaptunk gólt, ami nagyon bosszantó” – értékelt letörten Varga Dániel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik