Rio 2016: 19 éves, összetöri a férfiakat, ha mellette edzenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.12. 16:04
null
Katie Ledecky annyira jó, hogy elveszi a fiúk kedvét az úszástól… (Fotó: Action Images)
Katie Ledecky 19 éves, de már most az egyik legmeghatározóbb személyiség az úszásban. A londoni olimpián 15 évesen lett bajnok, Rióban már három aranyéremnél (és egy ezüstnél) tart. Az amerikai úszófenoménról egy másik olimpiai bajnok, Conor Dwyer árult el egy érdekes részletet.

 

Conor Dwyer az egyik interjúban arról beszélt, nem szokatlan a férfi és a női úszók között, hogy együtt edzenek, de Ledeckyt sok férfi úszó nem tudja elviselni. Mert túl jó.

„Nem könnyű legyőzni őt az edzéseken, még a fiúknak sem. Engem még egyszer sem tört meg, örülök ennek, de sok férfi úszót üldözött már el azzal, hogy legyőzte. Egyszerűen megtörtek. Először azt vették észre, hogy minden százon gyorsabb, majd azt, hogy már egy mérföld hátrányban vannak. Na, ezt nehezen bírják idegekkel, az önbizalmuk összeomlik attól, hogy egy lány legyőzi őket. Már több férfi úszót is láttam dühöngve távozni a medencéből az edzésen, mert Ledecky megverte őt” – mesélte Conor Dwyer egy korábbi interjúban.

„Amikor megkérdeztem erről Ledeckyt, csak annyit mondott, hogy észre sem vette, mert kizárólag a saját úszására koncentrált” – tette hozzá a Rióban a 4x200 méteres gyorsváltóval aranyérmet nyerő Dwyer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik