Sébastien Loeb átvette a vezetést, óriási izgalmak az Új-Zéland-ralin

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.09.01. 09:41
A 38. Új-Zéland-rali második napján a címvédő Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) átvette a vezetést, azonban előnye szinte semmi, 1,7 másodperc Marcus Grönholmmal szemben (Ford Focus WRC). Bár az első és második helyezettet csak két pont különbség választja el, a világbajnoki cím szempontjából Grönholm és Loeb számára nagyon fontos, hogy nyerni tudjon: izgalmas befejező nap várható.
Sébastien Loeb az élen áll, de nem ülhet a babérjain
Sébastien Loeb az élen áll, de nem ülhet a babérjain
Sébastien Loeb az élen áll, de nem ülhet a babérjain
Sébastien Loeb az élen áll, de nem ülhet a babérjain

Első helyre ugrott a regnáló világbajnok Sébastien Loeb, aki a szombati napon szerencsésebbnek bizonyult a gumiválasztásban.

Marcus Grönholm egy puhább keveréket kért, azonban a pálya ma sokkal szárazabb volt, mint tegnap, így a Focus WRC kevésbé tapadt, és sokat csúszkált, ellentétben Loeb C4-ével.

Grönholm a rossz választás miatt fokozatosan vesztett idejéből, a nap végére Loebnek így sikerült átvenni a vezetést a versenyben. Előnye azonban igen csekély az Új-Zélandon első számú esélyesnek tartott Grönholmmal szemben, csupán 1,7 másodperccel előzi meg őt.

Mikko Hirvonen továbbra is biztos harmadik, míg honfitársa, a szintén finn Jari-Matti Latvala fölküzdötte magát a negyedik helyre.

Előnye azonban neki sem nagy üldözőjéhez képest, így izgalmas csata várható közte, és a szintén gumiproblémáktól szenvedő Chris Atkinson között.

A Subaru ausztrál pilótája míg a negyedik helyért küzd, addig a 2003-as világbajnok Petter Solberg számára a mai nap még rosszabb volt, mint a tegnapi. A norvég pilóta mint mondta, autója túlkormányzott, és a kellő tapadás sincs meg.

Vasárnap még hét etap várja a mezőnyt, bár ebből csak három sprintszakasz. Izgalmas befejezés várható, hiszen Grönholm mindenképp nyerni akar Új-Zélandon, azonban Sébastien Loebnek is ez a célja.

38. ÚJ-ZÉLAND-RALI, A VILÁGBAJNOKSÁG 11. FUTAMA

ÁLLÁS KÉT NAP UTÁN (11 SZAKASZ, 257,62 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 2:47:25,1 óra
2. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 1,7 másodperc
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 1:12,5 perc
4. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus WRC) + 2:02,3 perc
5. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 2:12,8 perc
6. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) + 2:49,4 perc
7. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:25,9 perc
8. Urmo Aava (észt, Mitsubishi Lancer WRC) + 7:17,2 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik