Marcus Grönholm biztosan vezet Hirvonen és Loeb előtt

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 18:36
Címkék
A Ford kétszeres világbajnoka, Marcus Grönholm az 57. Finn-rali szombati napján növelni tudta összetettbeli előnyét. A hazai versenyző már csapattársát is lehagyta. Mikko Hirvonen magabiztosan tartja a második helyet Sébastien Loeb előtt, aki szintén megnyugtató előnnyel bír a negyedik helyezett Chris Atkinsonnal szemben. Daniel Sordo és Petter Solberg technikai hiba miatt, Manfred Stohl saját figyelmetlensége következtében esett ki.

Marcus Grönholm a mai napon is remekül versenyzett, ezúttal is majdnem minden szakaszgyőzelem az ő nevéhez fűződött.

A kétszeres világbajnok a legendás Ouninpohja szakaszt mindkét alkalommal megnyerte - a Finn-rali leghíresebb gyorsaságiját 129 kilométer per órás átlagsebességgel teljesítette a hazai versenyző.

Grönholm a tizennyolcadik szakaszon defektet kapott, de még ez sem állított meg abban, hogy azt a gyorsaságit is megnyerje, csapattársa, Hirvonen előtt.

Mikko Hirvonen bár a nap folyamán leszakadt Grönholmtól, a második helyet biztosan tartja. A 26 esztendős pilóta nyerni szeretne, azonban ha Grönholm nem ront, már valószínűleg nem tudja utolérni őt a holnapi három szakaszon.

Sébastien Loeb megpróbálta beérni Hirvonent, azonban nagy igyekeztében elnézett egy kereszteződést, és további időt veszített. A harmadik dobogós pozíciót azonban biztosan tartja Chris Atkinson előtt.

A Subaru 2003-as világbajnoka, Petter Solberg kiesett a versenyből. Az Impreza WRC-nek technikai problémái támadtak, a csapatnál egyelőre nem tudják, mi lehetett a gond.

Szintén autója meghibásodása miatt esett ki Loeb csapattársa, a spanyol Daniel Sordo. A tegnapi első nyolcból ugyancsak búcsúzott az osztrák Manfred Stohl, aki a napi második etapon felborította Xsara WRC-jét.

Holnap már csak három szakasz várja a mezőnyt Finnországban.

57. FINN-RALI: A VILÁGBAJNOKSÁG KILENCEDIK FUTAMA

ÁLLÁS HÁROM NAP UTÁN (20 SZAKASZ, 320,42 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:
1. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) 2:36:45,2 óra
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 20,4 másodperc
3. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) + 1:00,5 perc
4. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 2:41,3 perc
5. Henning Solberg (norvég, Ford Focus WRC) + 3:59,1 perc
6. Xavier Pons (spanyol, Subaru Impreza WRC) + 6:28,7 perc
7. Urmo Aava (észt, Mitsubishi Lancer WRC) +6:41,6 perc
8. Guy Wilks (brit, Ford Focus WRC) + 8:56,9 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik