Rali-vb: Francois Duval az OMV Kronos Citroënnél folytatja

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.07.15. 14:28
Címkék
Francois Duval és a First Motorsport szerződést bontott, így a belga raliversenyzőnek új csapat után kellett néznie. A híresztelések szerint az egyik legnagyobb esélyes a Korzikán debütáló Suzuki WRC-s alakulata volt, a 26 esztendős pilóta azonban már az augusztusi Német Ralin szeretett volna elindulni.

Az OMV Kronos Citroën hivatalosan is bejelentette, hogy az augusztus 17-19. közötti Német-ralin a második Xsara WRC-t a 26 esztendős Francois Duval vezeti majd.

Duval Németországban már kétszer is ért el dobogós helyet, és leendő csapattársa, Manfred Stohl is remek eredményekkel büszkélkedhet az aszfaltos ralin.

A belga pilóta legutóbb 2005-ben versenyezhetett Xsara WRC-vel (képünkön), akkor megnyerte az Ausztrál-ralit. Érdekesség, hogy a németországi viadalon a Xsara WRC-k a legeredményesebbek, a legutóbbi öt év tizenöt dobogós helyéből nyolcszor Citroën-pilóta szerezte meg az első három hely valamelyikét .

Francois Duval elégedetten nyilatkozott a történtekről, és meglepetést szeretne okozni: „Nagyon boldog vagyok, és szeretném megköszönni a támogatóimnak, akik lehetővé tették ezt a megállapodást. Tudom, hogy nagyon gyorsak lehetünk a Citroën Xsara WRC-vel Németországban, és könnyen meglepetést okozhatunk.” - mondta a 26 esztendős versenyző.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Duval a Német-ralin után hol folytatja. Elképzelhető, hogy csatlakozik a Suzuki együtteséhez, azonban könnyen lehet, hogy marad az OMV Kronos gárdájánál, hiszen mint ismeretes, Daniel Carlssont az FIA eltiltotta a versenyzéstől, így a csapatban Manfred Stohl egyedül maradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik