Rali: Daniel Carlssont kizárták a világbajnokság idei szezonjából

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.05.24. 23:23
Címkék
Kizárták az idei szezonból a svéd Daniel Carlssont, amiért a legutóbbi futamon, a Szardínia-ralin megjelent a rajtceremónián, majd bejelentette, hogy visszalép a versenyzéstől. A skandináv pilóta személyes okokra hivatkozott.

Az FIA döntéshozó testülete az eset után magához kérette az OMV Kronos Citroën csapat vezetőit, és azt kérték Marc van Dalentől, magyarázza meg a helyzetet. Mint kiderült, a csapat vezetői nem felelősek pilótájuk döntéséért, és nem is tudtak erről a szándékáról.

Daniel Carlsson nem vett részt a pályák feltérképezésénél, csupán a rajtceremónián jelent meg, hogy a visszalépése miatt ne sújtsa anyagi bírság csapatát. A svéd pilóta személyes okokra hivatkozott.

Az FIA úgy döntött, hogy a sport érdekében Carlssont el kell tiltani az idei szezontól, hogy ne ismételhessen meg hasonlót. Ennek értelmében Daniel Carlsson és navigátora, Denis Giraudet nem vehetnek részt több 2007-es rali-világbajnoki futamon.

Az OMV Kronos Citroënt ugyanakkor arra kötelezték, hogy fizesse be azokat az összegeket, amelyek a második számú autó indításához szükségesek. A csapatnak engedélyezték, hogy új pilótát indítson Manfred Stohl mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik