Loeb hajszálnyival Grönholm előtt, Hirvonen és Solberg is versenyben

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.03.30. 18:31
Címkék
A 2007-es Portugál-rali második napja után a címvédő Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) hajszálnyival vezet Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) előtt, azonban Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) és Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) is eséllyel pályázhatnak még a győzelemre. A szezon egyik legnehezebb futamának ígérkezik a portugál viadal.
Sébastien Loeb hajszállal vezet legfőbb riválisa, Marcus Grönholm előtt
Sébastien Loeb hajszállal vezet legfőbb riválisa, Marcus Grönholm előtt
Sébastien Loeb hajszállal vezet legfőbb riválisa, Marcus Grönholm előtt
Sébastien Loeb hajszállal vezet legfőbb riválisa, Marcus Grönholm előtt

Sokkal nehezebbnek ígérkezik a 2007-es Portugál-rali mint azt a versenyzők várták. Ez Marcus Grönholm esetében már a napi első gyorsaságin kiderült, a kétszeres világbajnok finn autójának eleje ugyanis megsérült, a célvonalon pedig defekttel gurult át.

Ennek ellenére a pénteket az élről kezdő Grönholm egészen az utolsó szakaszig megtartotta első helyét, ám a nap végére Sébastien Loeb átvette a vezetést. A Citroën címvédője hajszállal előzi meg legfőbb riválisát.

Kezdetben Loebnek gondjai akadtak a szakaszok tempójával, mert úgy hitte, hogy lassabbak lesznek; de sikerült felvennie a ritmust, és az eddig szintén remeklő Petter Solberget is megelőzte.

A Subaru norvég pilótája bár a hatodik szakaszon megpördült, nem vesztett sok időt, és szintén esélyes a győzelemre. Az Impreza WRC eddig hibátlan, Solberg pedig saját elmondása szerint is egyre magabiztosabb az új autóval.

Petter Solberg mellett Mikko Hirvonen lehet még az, aki pályázhat a hétvégén a végső sikerre. A Ford két futamgyőzelemmel büszkélkedő finn pilótája szintén viszonylag kevéssel marad el Grönholmtól és Loebtől.

A Citroën spanyol pilótája, Daniel Sordo, az ötödik, és figyelemreméltó teljesítményt nyújt még a Ford Focus WRC-vel versenyző Jari-Matti Latvala is.

Holnap további hat szakasszal folytatódik a portugál viadal, vasárnap pedig négy gyorsasági és egy szuperspeciál várja a mezőnyt.

41. PORTUGÁL-RALI, A VILÁGBAJNOKSÁG ÖTÖDIK FUTAMA

ÁLLÁS KÉT NAP UTÁN (HÉT SZAKASZ, 124,18 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY
1. Sébastien Loeb francia Citroën C4 WRC 1:25:39,0 óra
2. Marcus Grönholm finn Ford Focus WRC + 3,1 másodperc
3. Mikko Hirvonen finn Ford Focus WRC + 25,3 másodperc
4. Petter Solberg norvég Subaru Impreza WRC + 32,8 másodperc
5. Daniel Sordo spanyol Citroën C4 WRC + 1:10,9 perc
6. Jari-Matti Latvala finn Ford Focus WRC + 1:42,2 perc
7. Manfred Stohl osztrák Citroën Xsara WRC + 2:01,0 perc
8. Chris Atkinson ausztrál Subaru Impreza WRC + 2:12,2 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik