Sebastien Loeb hibázott, az élen továbbra is Mikko Hirvonen

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.02.17. 16:12
Címkék
Az 1. Norvég-rali másnapján Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) hibázott, és rengeteg időt veszített. A háromszoros világbajnok mellett többen is rontottak. Mikko Hirvonen és Marcus Grönholm (mindkettő Ford Focus WRC) azonban ismét hiba nélkül autóztak. A versenyben továbbra is a fiatalabbik finn, a 26 esztendős Hirvonen vezet.

Két nap után továbbra is a Ford csapatának fiatalabbik versenyzője, a 26 éves Mikko Hirvonen vezet a versenyben. Ahogyan tegnap, úgy ma is honfitársa, a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm követi őt. A két finn mindkét napon probléma nélkül autózott.

A sokáig győzelemre is esélyes Sébastien Loeb a nap végén, a rali legrövidebb versenyszakaszán hibázott, és ezért nagy árat fizetett. A regnáló világbajnok a tizenkettedik gyorsaságin ragadt egy hófalba, és mivel nem voltak a környéken nézők, akik visszasegíthették volna a pályára; több mint nyolc percet veszített.

Bár Loeb folytatta a futamot, a következő szakaszon többször is kénytelen volt megállni - a francia pilóta hátránya ekkora már tizennyolc percre nőtt az élmezőnnyel szemben.

Loebhöz hasonlóan több pontszerzésre esélyes versenyző is rontott: az összetettben az ausztrál Chris Atkinson, a spanyol Daniel Sordo és a finn Toni Gardemeister is a huszadik pozíció környékére csúsztak vissza.

A francia címvédő hibájának köszönhetően a harmadik helyre lépett elő a hazai Petter Solberg. Őt bátyja, a Focus WRC-vel versenyző Henning követi. A Solberg-fivéreknek bár a győzelemre nincs esélyük, a folytatásban nagy csatát vívhatnak egymással a dobogó harmadik fokáért.

A Norvég-rali befejezőnapján négy szakasz vár a pilótákra.

1. Norvég-rali - a világbajnokság harmadik futama: állás két nap után (14 szakasz, 258,89 versenykilométer) - élmezőny:
1. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 2:33:45,2 óra
2. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 19,3 másodperc
3. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:48,3 perc
4. Henning Solberg (norvég, Ford Focus WRC) + 3:58,2 perc
5. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus WRC) + 5:16,9 perc
6. Manfred Stohl (osztrák, Citroën Xsara WRC) + 6:11,1 perc
7. Gigi Galli (olasz, Citroën Xsara WRC) + 6:21,7 perc
8. Xavier Pons (spanyol, Mitsubishi Lancer WRC) + 8:01,8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik