Colin McRae pontokkal segítené a Citroënt

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.10.05. 16:45
Címkék
A hegyi-kerékpározás közben szerencsétlen balesetet elszenvedett Sébastien Loeböt a rali-világbajnokság következő fordulójában, Törökországban, Colin McRae pótolja majd a Kronos Citroën csapatánál. A skót klasszis nem tűzött ki nagy célokat, azonban pontokkal szeretné segíteni a francia márkát a konstruktőri vb-cím megszerzése érdekében.
A skót klasszis örül, hogy ismét az elitkategóriában versenyezhet
A skót klasszis örül, hogy ismét az elitkategóriában versenyezhet
A skót klasszis örül, hogy ismét az elitkategóriában versenyezhet
A skót klasszis örül, hogy ismét az elitkategóriában versenyezhet
Sébastien Loeb kerékpározás közben egy balesetben eltörte a karját, és az operációt követően biztossá vált, hogy Törökországban nem versenyezhet.

A Kronos Citroën a WRC történetének legfiatalabb győztesét kérte fel a francia címvédő helyettesítésére: Colin McRae vezetheti majd az elsőszámú Xsara WRC-t.

Az eddig 145 világbajnoki futamon elindult skót klasszis örül, hogy ismét az elitkategóriában versenyezhet, noha a megbízás csak a török viadalra szól.

McRae több újdonsággal is találkozik majd: az idei szabálymódosításoknak köszönhetően technikai változtatások sorával néz szembe, továbbá a török utakkal kapcsolatban is hátrányban van a többiekhez képest. A brit világbajnok csupán egyszer, 2003-ban szerepelt ezen a murvás futamon.

Colin McRae elsősorban segíteni szeretne a francia csapatnak, így a célja, hogy befejezze a versenyt, és minél több pontot szerezzen:
„Egyszerű feladatom van - a lehető legtöbb pontot megszerezni. Természetesen a legfontosabb, hogy célba érjek, a többin nincs idő rágódni. Be kell fejeznem a ralit, és segítenem abban, hogy a Kronos Citroën fontos pontokat szerezzen a gyártók versenyében.”

A skót a héten egy kétnapos teszten vesz részt, ahol reményei szerint felkészülhet a csapattal és a Xsara WRC-vel a török viadalra.

A vb-összetettben egyébként jelenleg 142 ponttal vezet a Kronos Citroën, 7 ponttal megelőzve a Fordot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik