Már Loeb áll az élen Hokkaido szigetén

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.09.02. 12:56
Címkék
A 2006-os Japán-rali második napján változott a sorrend az élen. Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) többször is komoly hátránnyal teljesítette a gyorsaságikat, s ezt kihasználva Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC) átvette a vezetést a finntől. A harmadik helyen továbbra is a hiba nélkül autózó Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC), aki azonban már csapattársát követi, noha jelentős időkülönbséggel.
Sebastien Loebnek még hat szakaszon át kell őriznie az előnyét
Reuters
Sebastien Loebnek még hat szakaszon át kell őriznie az előnyét
Sebastien Loebnek még hat szakaszon át kell őriznie az előnyét
Reuters
Sebastien Loebnek még hat szakaszon át kell őriznie az előnyét

A 3. Japán-rali első napját követően Marcus Grönholm jó tíz másodperccel előzte meg az összetettben a regnáló világbajnok Sébastien Loeböt. A francia azzal a felkiáltással vágott neki a második napnak, hogy aki 22 gyorsasági szakasz vezet majd, azé lesz a győzelem is.

A napi első szakaszt Grönholm teljesítette leggyorsabban. Két biztató időeredmény után a Subarunál ismét kopogtatott a technika ördöge. A kiábrándító első nap után úgy tűnt, Petter Solberg saját tempójában autózhat, azonban ismét elvesztette a fékjeit. Arai Tosihiro a tapadásra panaszkodott, Chris Atkinson azonban folytatni tudta párbaját Manfred Stohllal a negyedik helyért.

Sébastien Loeb a tizenharmadik szakaszon 6,8 másodperccel előzte meg finn riválisát, majd a következő speciálison átvette a vezetést is. Mivel Grönholm a 15. „gyorson” becsúszott az árokba, majdnem 24 másodpercet veszített, így a hátránya szempillantás alatt fél perc fölé nőtt.

Mindeközben a szervizparkban több mint 15 ezer néző csodálta a pilótákat és versenygépeiket. A péntek esti szuperspeciált majdnem ugyanennyien látták. Annak ellenére, hogy csupán harmadszor látogat a világbajnoki mezőny Japánban rövid idő alatt igen népszerű lett a WRC.

A folytatásban bár Sébastien Loeb „elkapott” egy követ, és kilyukadt az egyik abroncsa, ez sem akadályozta meg abban, hogy megőrizze előnyét Marcus Grönholmmal szemben.

Két nap után az összetettben megnyugtatónak mondható előnnyel vezet Loeb, aki ha vasárnap megtartja első helyét, akkor 27. alkalommal állhat fel a dobogó tetejére, és ezzel minden idők legeredményesebb versenyzője lehet. Marcus Grönholmot leszakadva követi csapattársa, Mikko Hirvonen, aki magabiztosan autózva, tartja harmadik helyét.

Negyedik Chris Atkinson, míg ötödik helyen a kettejük párharcában egyelőre vesztesre álló Manfred Stohl.

Az osztrák versenyzőt Daniel Sordo követi, míg Petter Solberg hajszállal lemaradva a hetedik - a norvégnak komoly technikai gondjai ellenére sikerült fölküzdenie magát: amikor épp működött az Impreza WRC, Solberg dobogós időket ment.

Vasárnap öt versenyszakaszt teljesít majd a mezőny, a futamot pedig az obihiroi szuperspeciál zárja.

3. JAPÁN-RALI, A VB 11. FUTAMA

AZ ÁLLÁS KÉT NAP után (251,82 versenykilométer, 21 szakasz) - élcsoport:
1. Sébastien Loeb francia Citroën Xsara WRC 2:27:45,7 óra
2. Marcus Grönholm finn Ford Focus WRC + 25,6 másodperc
3. Mikko Hirvonen finn Ford Focus WRC + 1:43,1 perc
4. Chris Atkinson ausztrál Subaru Impreza WRC + 4:24,1 perc
5. Manfred Stohl osztrák Peugeot 307 WRC + 4:40,4 perc
6. Daniel Sordo spanyol Citroën Xsara WRC + 5:25,6 perc
7. Petter Solberg norvég Subaru Impreza WRC + 5:31,7 perc
8. Tosihiro Arai japán Subaru Impreza WRC + 6:39,7 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik