Szárnyal a két Citroën a Német-ralin

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.08.12. 19:09
Címkék
Sébastien Loeb és csapattársa, Daniel Sordo elhúztak a mezőnytől, azonban külön párbajuknak véget vetett a csapat utasítása. A cél az, hogy mindketten bejezzék a versenyt, és lehetőleg az első két helyen. Egy nagy szakadékot követően a harmadik helyre küzdötte föl magát a fordos Marcus Grönholm, aki Toni Gardemeistert előzte meg. Grönholmnak saját bevallása szerint elege van ebből a futamból. Petter Solberg motorhiba miatt kiesett a viadalról.

Az idei Német-rali második napja szerencsétlenül kezdődött a norvég Petter Solberg számára. Folytatódik a subarus idei pechsorozata - tizenegy kilométert követően az Impreza motorja megadta magát, és az autót kénytelenek voltak visszavinni a szervizbe. Mint az később kiderült, ezzel Solberg kiesett a versenyből.

25. Német-rali: állás két nap után (15 szakasz, 283,98 versenykilométer) - élcsoport:

1. Sébastien Loeb (francia, Citroën Xsara WRC) 2:47:53,5 óra
2. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 34,3 másodperc
3. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 2:14,1 perc
4. Toni Gardemeister (finn, Citroën Xsara WRC) + 2:39,8 perc
5. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 2:56,4 perc
6. Manfred Stohl (osztrák, Peugeot 307 WRC) + 3:20,0 perc
7. Andreas Aigner (osztrák, Skoda Fabia WRC) + 4:42,1 perc
8. Stéphane Sarrazin (francia, Subaru Impreza WRC) + 4:54,7 perc
Nem csak Solberg járt rosszul az első szakaszon. Manfred Stohl 307 WRC-jének először kuplungját vesztette el, majd a váltója is elszállt. Az osztrák pilóta folytatni tudta a versenyt, azonban a Peugeot szerelői megállás nélkül dolgoznak az autón.

Ezt a gyorsaságit Jan Kopecky teljesítette a leggyorsabban, azonban a privát cseh pilóta később nem tudott hasonlóan jó formában autózni.

A tizedik szakaszon megint Daniel Sordo volt a legjobb - a szenzációsan autózó spanyol egyre közelebb került Sébastien Loebhöz. A másik két Xsara WRC-s közül Toni Gardemeister tartotta harmadik helyét, Xavier Pons azonban kőnek ütközött, és tíz hellyel hátrébb csúszott.

Grönholm a nap elején úgy nyilatkozott, hogy nem érzi a Focus WRC-t, és a pályát sem. Az egyetlen célja, hogy az úton tartsa az autót, befejezze a futamot és pontokat szerezzen. Miután a finn rosszul választott gumit és egy visszafordítóban is lefulladt, elege lett ebből az aszfaltos versenyből - elmondása szerint hazai viadalára, a Finn-ralira vár.

A mezőnyből sokan esőre készültek szombaton, azonban végül napsütés fogadta a pilótákat. A vízre szánt abroncsok miatt többen jelentős időket veszítettek, így a Subaru egyetlen pontszerzője, Stéphane Sarrazin, és az osztrák Manfred Stohl is hátrébb csúsztak.

A tizenkettedik gyorsaságin helyzete ellenére Marcus Grönholm győzött, és ezzel letaszította a dobogóról honfitársát, Toni Gardemeistert. A Kronos Citroën vezetői rászóltak versenyzőikre - Sordo egyre közelebb került Loebhöz. Az ifjú spanyol már kevesebb mint 25 másodpercre volt a regnáló világbajnoktól, amikor is külön párharcukat az élen be kellett fejezniük. A csapat utasítása, hogy szerezzék meg az első két helyet - máskülönben a növekvő nyomás miatt előfordulhatna, hogy valamelyikük hibázik, és kiesik.

A nap végére aztán ismét szakadni kezdett az eső, azonban emiatt senkinek nem adódtak nehézségei. Xavier Pons váltója viszont tönkrement, és kiesett a versenyből.

Vasárnap még négy szakasz várja a pilótákat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik