Grönholm kiesett, Loeb és Solberg óriási csatában

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.04.29. 12:16
Címkék
Sokáig vezetett, de végül a nyolcadik szakaszon kiesett a fordos Marcus Grönholm, akitől a vezető helyet Sébastien Loeb vette át a 26. Argentin-ralin. A francia csillagot Petter Solberg követi - a kevéssel lemaradt norvég ott lohol Loeb nyakában. Grönholmhoz hasonlóan csapattársa, Mikko Hirvonen is feladni kényszerült a futamot.
Sebastien Loeb épphogy az élen
Sebastien Loeb épphogy az élen
Sebastien Loeb épphogy az élen
Sebastien Loeb épphogy az élen

Csütörtökön késő este vette kezdetét a 26. Argentin-rali, két szuperspeciállal. A Cordoba futballstadionjában rendezett szakaszokon Petter Solberg és Marcus Grönholm értek elsőként célba.

Az igazi verseny pénteken kezdődött, amikor is további nyolc szakaszt rendeztek. A harmadiktól a hetedik gyorsaságiig mindenki gond nélkül autózott. A harcból rendre a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm jött ki győztesen, aki addig vezette is a versenyt. Őt szorosan követte Petter Solberg, míg Sébastien Loeb ugyan szintén kevéssel lemaradva, de „csak” a harmadik helyen állt.

A nyolcadik szakaszon azonban váratlan fordulat következett: a remekelő Grönholmnak problémái akadtak a Focus WRC-vel, amely előbb lefulladt, aztán a sebváltója ment tönkre, majd végleg kilehelte lelkét, így a finn kénytelen volt feladni a futamot. A SupeRally szabályainak értelmében szombaton folytathatják a viadalt, noha jelentős időhátránnyal.

A vezetést ekkor Sébastien Loeb vette át, noha előnye koránt sem volt magabiztos, hiszen Petter Solberg ott loholt a nyakában.

A kilencedik szakaszon aztán újabb csapás érte a Ford csapatát: Grönholm után Mikko Hirvonen is feladni kényszerült a viadalt. Bár ma ő is nekivághat a további szakaszoknak, a brit márkának gyakorlatilag elszálltak az esélyei a pontszerzésre.

A pénteki utolsó, összetettben tizedik gyorsasági már nem hozott változást az élmezőnyben. Sébastien Loeb tartja első helyét, noha kevéssel Petter Solberg előtt, aki Argentínára újból magára talált.

A harmadik helyet az ifjú olasz csillag, Gigi Galli szerezte meg. A privát Lancer WRC-vel versenyző Galli egyperces hátránnyal áll a dobogó harmadik fokán, megelőzve bő tíz másodperccel az osztrák Manfred Stohlt, akinek OMV Peugeot-s csapattársa, a szintén magabiztosan autózó Henning Solberg az ötödik.

A hatodik és hetedik helyért nagy csata folyik a Citroën és a Subaru között. Daniel Sordo és Chris Atkinson párharcából egyelőre előbbi jön ki győztesen, de csak kevéssel előzi meg az ausztrált.

Az utolsó, nyolcadik pontszerző helyen végül Matthew Wilson zárta a pénteki napot. Annak ellenére, hogy az élbolytól már több mint négy perccel lemaradt, a brit pilóta magabiztosan teljesít az argentin futamon.

Szombaton további nyolc gyorsasági várja a pilótákat, míg vasárnap csak két hosszabb szakaszt, valamint két szuperspeciált kell teljesítenie a mezőnynek.
26. Argentin-rali: állás egy nap után (10 szakasz, 159,73 versenykilométer) - élcsoport
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën Xsara WRC) 1:53:58,7 óra
2. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 19,8 másodperc
3. Gigi Galli (olasz, Mitsubishi Lancer WRC) + 59,4 másodperc
4. Manfred Stohl (osztrák, Peugeot 307 WRC) + 1:12,1 perc
5. Henning Solberg (norvég, Peugeot 307 WRC) + 1:31,8 perc
6. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 2:15,1 perc
7. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 2:29,4 perc
8. Matthew Wilson (brit, Ford Focus WRC) + 4:08,7 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik