Loeb növelte előnyét Grönholmmal szemben

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.04.08. 18:11
Címkék
A 2006-os Korzika-rali második napján növelte összetettbeli előnyét Sébastien Loeb, aki immáron biztosnak mondható időkülönbséggel vezet Marcus Grönholm előtt. Továbbra is óriási a küzdelem a harmadik dobogós helyért, amelynek legfőbb esélyesévé a spanyol Daniel Sordo lépett elő. Ma is jól autózott a másik fordos Mikko Hirvonen, valamint a privátként induló hazai Alex Bengue.
Marcus Grönholm egyre távolabb kerül az éllovas Loebtől
Marcus Grönholm egyre távolabb kerül az éllovas Loebtől
Marcus Grönholm egyre távolabb kerül az éllovas Loebtől
Marcus Grönholm egyre távolabb kerül az éllovas Loebtől

Magabiztos teljesítményével tovább nőtt Sébastien Loeb előnye a 2006-os Korzika-ralin. A francia világbajnok már több mint fél perccel vezet az összetettben a második helyezett Marcus Grönholm előtt. Ha Loeb hasonlóan jól folytatja, akkor pályafutása során másodszor nyerhet hazájában.

Följövőben van a másik Citroën-versenyző, Daniel Sordo. Az ifjú spanyol rosszul kezdte a futamot, azonban később magára talált, most pedig a dobogó harmadik fokáért csatázik. Csapattársa, a szintén spanyol Xavier Pons stabilan az ötödik-hatodik hely környékén autózik.

A Ford kétszeres világbajnok finn pilótája továbbra is a második. Marcus Grönholm mindent megpróbált, de nem sikerült közelebb kerülnie Loebhöz, sőt, további másodpercekkel nőtt a hátránya az összetettben. Mikko Hirvonen is jó időket ment a mai napon, ő Sordoval és Benguevel csatázik a harmadik helyért.

Továbbra is remekel az ifjú hazai Peugeot-pilóta, Alex Bengue. Az ex-skodás versenyző már az előző, katalán viadalon is remekül teljesített, itt pedig folytatja amit elkezdett, továbbra is bravúrosan autózik aszfalton.

Pontszerző helyre lépett elő az osztrák Manfred Stohl, valamint a subarus Stéphane Sarrazin is.

A tegnap jól teljesítő Jari-Matti Latvala és Nicolas Voullioz egyaránt technikai probléma miatt esett ki. Hasonló gondjai voltak még Francois Duvalnak, valamint a másik skodás Andreas Aignernek is. Szintén kiesett a versenyből a brit Matthew Wilson, aki összetörte Fordját.

Ma is gyengén szerepelt a két Subaru. Sem Solberg, sem Sarrazin nem tud lépést tartani az élbollyal, kilométerenként jó egy másodpercet kapnak az élmezőnytől. Sarrazin a nyolcadik, megelőzve az olasz Gigi Gallit, míg a norvég világbajnok Solberg a tizenegyedik, Jan Kopecky mögött.

Vasárnap további négy gyorsasági várja az 50. Korzika-rali résztvevőit.
50. Korzika-rali: állás két nap után (8 szakasz, 242,08 versenykilométer) - élcsoport:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën Xsara WRC) 2:35:31,4 óra
2. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 39,7 másodperc
3. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 1:38,4 perc
4. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 1:44,1 perc
5. Alex Bengue (francia, Peugeot 307 WRC) + 2:28,4 perc
6. Xavier Pons (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 2:36,4 perc
7. Manfred Stohl (osztrák, Peugeot 307 WRC) + 3:40,6 perc
8. Stéphane Sarrazin (francia, Subaru Impreza WRC) + 4:16,2 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik