Továbbra is vezet Loeb, második Sordo

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.03.25. 16:42
Címkék
A második nap után is Sébastien Loeb, Daniel Sordo sorrendben vezet a két Citroën a 42. Katalán-ralin. A harmadik Xsara WRC-s, Xavier Pons kiesett, így dobogós a privát Peugeot 307 WRC-vel induló Alex Bengue, míg a negyedik helyre a tegnap technikai problémák miatt időt vesztő Marcus Grönholm küzdötte vissza magát. A norvég Petter Solberg jelentősen visszaesett, ugyanis nem tudott kellően jól autózni.
Sebastien Loeb továbbra is az élen
Sebastien Loeb továbbra is az élen
Sebastien Loeb továbbra is az élen
Sebastien Loeb továbbra is az élen

A 2006-os Katalán-rali második napja után továbbra is első a világbajnoki címvédő Sébastien Loeb. Akárcsak tegnap, ma is csapattársa, a hazai Daniel Sordo követi őt. A szintén spanyol Xavier Pons a tizedik szakaszig harmadik volt, ott azonban hibázott, és kiesett a versenyből. A Citroën-pilóták komolyabb probléma nélkül autózhattak, így rendre jó időket teljesítve tartják az első két pozíciót.

Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen ma is remek időket mentek. A tegnapi ötödik szakaszon mindkét fordos turbója felmondta a szolgálatot, így rengeteg időt veszítettek. Mai jó teljesítményüknek köszönhetően azonban visszaküzdötték magukat az éllovasok mögé. A Ford Grönholmtól Pons kiesésével egy harmadik helyet szeretne, míg Hirvonen esetében egy nyolcadik, egy pontot érő hely tűnik reálisnak és behozhatónak.

A harmadik helyre a francia Alex Bengue lépett elő. A tavalyi skodás versenyző ezúttal egy Peugeot 307 WRC-vel indult, és meglehetősen jól autózik.

Ötödik a továbbra is jól teljesítő Jan Kopecky. Csapattársa, Gilles Panizzi továbbra is technikai gondokkal küzd, míg a harmadik Fabia WRC-s, Francois Duval egyre jobban autózik. A belga Skodájának megoldották a fékproblémáit, így Duval ma jó időket futhatott a szakaszokon. Ennek köszönhetően a hatodik helyre jött föl.

Petter Solberg ma nem tudott megfelelően teljesíteni, így jelentősen visszaesett. A norvég világbajnok jelenleg csak a hetedik. Csapattársa, Stéphane Sarrazin a nyolcadik, kevéssel lemaradva a norvégtól. Az ezúttal egy tavalyi Subaruval versenyző Chris Atkinson a tizenegyedik.

A viadalon ezúttal csak nézőként jelenlevő Toni Gardemeister elmondta, hogy bár a katalán és korzikai futamra is nevezett, egyiken sem tud részt venni. Az Astra Racing eladta a Peugeot 307 WRC-t, így a finnek új autó után kellene néznie. Azonban mivel tavaly a világbajnoki pontversenyben az első hatban végzett, ezért csak 2006-os fejlesztésű járművel állhatna rajthoz. Gardemeister elmondása szerint erre jelenleg nincs lehetősége.

Vasárnap már csak négy szakasz várja a pilótákat.
42. Katalán-rali: állás két nap után (12 szakasz, 248,61 versenykilométer) - élcsoport:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën Xsara WRC) 2:24:57,9 óra
2. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 34,4 másodperc
3. Alex Bengue (francia, Peugeot 307 WRC) + 2:05,4 perc
4. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) + 2:09,5 perc
5. Jan Kopecky (cseh, Skoda Fabia WRC) + 2:23,9 perc
6. Francois Duval (belga, Skoda Fabia WRC) + 3:30,2 perc
7. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:42,0 perc
8. Stéphane Sarrazin (francia, Subaru Impreza WRC) + 3:56,5 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik