Loeb átvette a vezetést Solbergtől

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.03.05. 10:37
Címkék
Sébastien Loeb szenzációs teljesítménnyel átvette a vezetést a lebetegedett Petter Solbergtől a Mexikó-rali második napján. A francia hétből hat szakaszt nyert meg, és több mint fél perc előnyt gyűjtött a norvéggal szemben. A harmadik Manfred Stohl és a negyedik Daniel Sordo már óriási hátrányban van, a többiek pedig több mint tíz perces időkülönbséggel követik a francia világbajnokot.
Sebastien Loeb jó úton halad idei első futamgyőzelme felé
Reuters
Sebastien Loeb jó úton halad idei első futamgyőzelme felé
Sebastien Loeb jó úton halad idei első futamgyőzelme felé
Reuters
Sebastien Loeb jó úton halad idei első futamgyőzelme felé

Remekül kezdődött a szombati nap Mexikóban Sébastien Loeb számára. A francia pilóta már az első szakaszon olyan jó időt ment, hogy átvette a vezetést Solbergtől. A többiek számára azonban inkább katasztrófa volt a nyolcadik gyorsasági. Petter Solberg lebetegedett, de folytatja a versenyt - annak ellenére, hogy nem tudott enni. A tegnap elsőségért küzdő gyári fordos Mikko Hirvonen a start után két kilométerrel összetörte a Focus WRC-t, és kiesett a versenyből. Ugyanígy járt a Stobart Motorsport ifjú britje is, Matthew Wilson. Henning Solbergnek már a nap elején ismét fékproblémái adódtak.

A kilencedik szakaszon Solberg a rosszulléte ellenére is visszavette a vezetést Loebtől, amelyet meg is tartott, egészen a tizenkettedik gyorsig. Eddig Solberg és Loeb néhány másodperces különbséggel autózott, azonban a tizenharmadik szakaszon a norvég Impreza WRC-jének tönkrement a szervója. Szerencséjére a célvonal után a leoni szervizparkba vették az irányt, ahol megjavították a Subarut.

Ezután már csak egy szuperspeciális volt hátra, amelyet ismételten Loeb nyert meg. A regnáló világbajnok a napi hétből hat szakaszon végzett elsőként. Ennek, na meg Solberg problémáinak köszönhetően több mint fél perccel vezet a versenyben a norvég előtt.

Jarmo Lehtinen, Mikko Hirvonen navigátora tehetetlenül nézi a Ford Focus WRC-t a baleset után
Reuters
Jarmo Lehtinen, Mikko Hirvonen navigátora tehetetlenül nézi a Ford Focus WRC-t a baleset után

Petter Solberg saját elmondása szerint örülne a második helynek is, azonban győzni jött Mexikóba, és mindent el fog követi vasárnap, hogy megnyerje a versenyt.

Vasárnap már csak három szakasz várja a résztvevőket, egy 38 és egy 18 kilométeres versenyszakasz, valamint egy 4,4 kilométeres szuperspeciál. Így Solbergnek amellett, hogy nem hibázik, nagyon jó időeredményekre és nagy szerencsére van szüksége, hogy ledolgozza Loebbel szembeni 37,7 másodperces időkülönbségét.

A 2006-os Mexikó-rali zárógyorsaságija magyarországi idő szerint 18.26-kor veszi kezdetét.

3. MEXIKÓ-RALI (14 szakasz, 299,12 versenykilométer)

ÁLLÁS KÉT NAP UTÁN - élcsoport:
1. Sébastien Loeb francia Citroën Xsara WRC 3:07:57,1 óra
2. Petter Solberg norvég Subaru Impreza WRC + 37,7 mp
3. Manfred Stohl osztrák Peugeot 307 WRC + 3:49,7 perc
4. Daniel Sordo spanyol Citroën Xsara WRC + 4:21,9 perc
5. Henning Solberg norvég Peugeot 307 WRC + 10:20,8 perc
6. Gareth Machale ír Ford Focus WRC + 13:12,7 perc
7. Tosihiro Arai japán Subaru Impreza WRC + 18:52,1 perc
8. Ricardo Trivino mexikói Peugeot 206 WRC + 19:28,0 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik