Vízilabda: hazaküldik a magyar–olasz pólómeccs bíróit – sajtóhír

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.08. 15:47
Nem nézett ki túl jól Jansik szeme (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, az olasz sajtó felháborodott a párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján a magyar–olasz negyeddöntőjének bíráskodása miatt, míg az olasz küldöttség óvást nyújtott be, amelyet aztán másodfokon is elutasítottak. Sajtóhírek szerint azonban nem marad következmények nélkül a román Adrian Alexandrescu és a montenegrói Veszelin Miskovics játékvezetőpáros működése.

A Total-Waterpolo szaklap információja szerint a román, montenegrói bírópárost hazaküldik az olimpiai vízilabdatornáról, azaz nem vezetnek több mérkőzést. 

Andreescu és Miskovics „legfőbb bűne” az volt, hogy a szerdai találkozó második negyedének közepén Francesco Condomi lövése után a labda ugyan a magyar kapuba került, ám a játékvezetők hosszú videózásba kezdtek, mert a lövő mozdulat közben Condomi keze eltalálta Jansik Szilárd fejét, felszakítva a szeme alatt a bőrt. A felvételek alapos visszanézése után az olasz gólt visszavonták, Condomit brutalitásért 4 perces kiállítással büntették, s ötméterest ítéltek a mieinknek, amit Manhercz Krisztián váltott gólra, így 3–3 helyett 4–2 lett.

A mérkőzés 9–9-es eredménnyel zárult, a mieink ötméteresekkel nyertek – köszönhetően a parádézó Vogel Somának.

 

AZ ESET VIDEÓN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik